Ukrayna’da Oturma İzni İç savaştan sonra Ukrayna ekonomisini düzeltmek ve halkın refah seviyesini artırmak için parlementonun attığı adımlarla birlikte yabancı sermayeye daha da açılma ve imkanlar ile kolaylıklar sağlama ve yabancı sermayenin de yatırımını Ukrayna’dan yana değerlendirmesi ülkemiz girişimcilerini ve yatırımcılarını da tercihlerini Ukrayna’dan yana kullanmasının nedenlerinden birisi olmuştur. Ancak yatırım amaçlı gitmek ve şirket açıp fabrika yahut…
Türkiye Cumhuriyet son yıllarda gelişen ekonomisi nedeniyle, yoksulluğun boy gösterdiği orta doğu, orta asya ve afrika ülkelerinden göç almaya başlamıştır. Yoksulluğun bir sonucu olarak bu göç her zaman yasal yollarla olmamaktadır. Kanuna aykırı bir şekilde kaçak yollardan vize almadan yani vize ihlali yaparak ülkemize giriş yapan yabancı uyruklu kişilerin sayısı azımsanamayacak miktarda olduğu söylenebilir. Türkiye…
Ülkemiz dünya üzerinde bulunduğu konum gereği, jeopolitik yer, ekonomik geçiş noktası ve tarihi neticesinde birçok yabacının gelmek için uğraş verdiği bir noktadır. Yabancı uyruklu kişiler çalışmak için, ikamet için, vatandaşlık almak için veya yatırım yapmak için ülkemizi tercih etmekte olup tüm bu süreçler içi Türkiye Cumhuriyet tarafından tespit edilmiş hukuki düzenlemelere de uyulmak mecburiyeti vardır….
Yabancıların ikamet izinleri ile ilgili genel bilgilerden diğer yazımızda bahsetmiştik. Bunu kırmızı yazıya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bu yazıda ise ikamet izni için gerekli belgeler konusundan bahsedeceğiz. Ancak bu konu ülkede kalıp kalmama durumunu ilgilendireceğinden mutlaka bir yabancılar hukuku avukatı ile çalışmanız faydanıza olacaktır. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun tanımlar başlıklı 3.maddesine göre ikamet izni, Türkiye’de…
Apostil Şerhi Nedir? Kısa bir tanımıyla apostil şerhi, bir belge onay sistemi olup yabancı devlet makamınca düzenlenmiş belgeyi ayrı bir tasdik işlemine tabi tutmaksızın diğer devlet makamlarınca kabul görmesine yönelik işlemler bütünüdür. Temel ilke, devletleri resmi işlem ve işlerinde ilk olarak kendi yasalarına uygun olarak düzenlenmiş belgelere itibar etmekte olduklarıdır. Yani devletler kendileri düzenlemedikleri belgelere…
Yabancının Türkiye’ye giriş yasağının (deport kararının) kaldırılması, itiraz ve iptali. Deport (Sınır dışı) Kararı Nedir? Ülkemizde kanuna aykırı olarak çalışmaya veya oturmaya çalışan yabancı ülke vatandaşlarının en sık karşılarına çıkan durumlardan birisi de haklarında deport kararı verilmesidir. Tanım olarak deport kararı, yabancının yurt dışı edilmesidir. Deport kararı ile Türkiyeye giriş yasağı konulan yabancıların birtakım hukuki…