Deport Kararının (Türkiye'ye Giriş Yasağının) Kaldırılması
                Deport Kararının (Türkiye’ye Giriş Yasağının) Kaldırılması

Yabancının Türkiye’ye giriş yasağının (deport kararının) kaldırılması, itiraz ve iptali. 

Deport (Sınır dışı) Kararı Nedir?

Ülkemizde kanuna aykırı olarak çalışmaya veya oturmaya çalışan yabancı ülke vatandaşlarının en sık karşılarına çıkan durumlardan birisi de haklarında deport kararı verilmesidir. Tanım olarak deport kararı, yabancının yurt dışı edilmesidir. Deport kararı ile Türkiyeye giriş yasağı konulan yabancıların birtakım hukuki yöntemler ile Türkiye’ye giriş yasağının kaldırıması mümkün olabilmektedir. Ancak deport cezasının kaldırılması için yabancının hangi sebeple sınır dışı edildiğinin önemi yüksektir. Yine de genellikle ülkemizde yabancılar genellikle vize sürelerini aştıkları için yahut oturma iznini uzatmadıkları için deport kararına maruz kalmaktadır. Bu deport kararı sebebine göre ya belli bir süre Türkiye’ye giriş yasağı koymakta ya da ömür boyu Türkiye’ye giriş yasağı koymaktadır. Bu yabancı kişiler yakalanırlarsa eğer ilk olarak Kumkapı’da bulunan Yabancılar Toplama Merkezine götürüleceklerdir. Oradan da deport işlemleri gerçekleştirilerek sınır dışı edileceklerdir.

Deport kararının kaldırılması için izlenecek hukuki yollarda önemi bulunan bazı deport kararı sebepleri şunlardır:

  • Türkiye’de bulunan yabancının oturma izni var ancak bakanlıkça kendisine verilmiş çalışma izni yok. Ancak çalışma izni olmamasına rağmen çalışması neticesinde yetkili makamların bu durumu fark etmesi halinde kaçak çalışan yabancı yakalanarak sınır dışı edilir.
  • Yabancının vize süresi bitmiştir, buna rağmen ülkeden çıkış yapmıyordur ya da oturma izni süresini uzatmamıştır. Bundan dolayı yabacı kaçak statüsüne düşer, vize ihlali yapar ve yakalanması ile sınır dışı edilir.
  • Yabancı Türkiye’de kalabilmek için sahte evlilik yapar. Ancak yetkili makamlarca sahte evliliğin tespit edilmesi sonucunda yakalanır ve sicilin V70 tahdit kodu işlenerek yurt dışı edilir.
  • Yabancı ahlaka aykırı davranışlardan dolayı yakalanır ve sınır dışı edilir. Ülkemizde bu ahlaka aykırı davranışlardan en çok fuhuş için Türkiye’ye gelen kadınlarda rastlanır.
  • Yabancının bir şekilde bulaşıcı hastalığı tespit edilirse yine deport edilir.
  • Yabancının G 87, Ç 114 gibi kodları nedeni ile sınırdışı edilebilir ki kanunun bu kısım ile ilgili olan maddesinde OHAL sürecinde değişiklik yapılmıştır.

Deport yasağı sebebine göre farklı neticeler doğurabilmektir. Genel olarak deport yasağı neticesi yabacı hakkında 5 ay ile 5 yıl arasında Türkiye’ye giriş yasağı konulması yönündedir.

Esasen hakkında deport kararı olan kişiye bazı durumlarda “kod” da konulmaktadır. Bu kodun kaldırılması için idare mahkemesinde dava açmadıkça deport kaldırılsa bile kişi ülkeye girememektedir. Bu nedenle bir avukat aracılığı ile tüm durumlar kontrol edildikten sonra ne yapılacağına karar verilmelidir. Biz bu durumlarda ilk olarak il göç idaresi ile yazışma yaparak durumu resmi kanallardan net öğrenmekteyiz.

Deport Kararına İtiraz (Yabancının Türkiye’ye Giriş Yasağı Nasıl Kaldırılır?)

Hakkında deport kararı verilen yabancının Türkiye’ye tekrar giriş yapabilmesi için kendisine konulan 5 yıllık giriş yasak süresini beklemesi her durumda gerekmeyebilir. Yani Türkiye’ye giriş yasağı kaldırılması (deport cezasının kaldırılması) mümkün müdür, sorusunun cevabı olarak, ancak ilgili kanun hükümlerini içeren mevzuatça tespit edilmiş belli şartların varlığı halinde mümkün olduğu söylenebilmektedir.

İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilgili mevzuatı deport kararının kaldırılması için ikamet süresini ihlal eden yabancılara aralık kapı bırakmıştır. Buna göre ikamet süresini uzatmadığı ve hala Türkiye’de ikamet ettiği için sınır dışı edilen yabancıların deport cezalarının kaldırılması için kendi ülkelerindeki Türk konsolosluklarına çalışma izni başvurusunda bulunabilirler. Yetkili Türk makamlarının yapacağı çalışma izni başvurusu değerlendirmesinde ilgili yabancının Türkiye’de geçirdiği kaçak sürenin kısa olması ve herhangi bir suça karışmaması halinde çalışma izni başvurusu çıkabilmektedir. Eğer ki yabancının çalışma izni onaylanır ve Türkiye’ye giriş yasağı kaldırılırsa yabancı geçmişten kalan para cezasını da ödeyerek Türkiye’ye giriş yapabilecektir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken durumlardan biri çalışma izni başvurusu yapılacak şirketin belli şartları taşımasıdır. Bu şartlar yönetmeliklerle belirlenmiştir. Bu şartlar yok ise başvuru reddedilir. Veya kişi de başvurduğu işe uygun olmalıdır.

Bu konuda başvuru ret olursa bir daha ki başvuruda kabul almak daha zor olacağından mutlaka konunun uzmanı bir avukat ile çalışılması daha uygun olacaktır.

Deport işlemine itirazda ikinci yol olarak ise sahte evlilik yani V70 tahdit kodu ile sınır dışı edilen yabancılarda söz konusu olacaktır. İlgili incelemeyi yapan emniyet kuvvetleri bazen yanlışlıkla yabancının sahte evlilik yaptığına kanaat getirebilmektedir. Bu durumda mağdur olan eşler için Türkiye’de kalan eşin deport kararının kaldırılması için dava açma hakkı vardır. Ayrıca önemle belirtmek gerekir ki yabancıya sınır dışına çıkması için 15 günlük süre tanınmış olabilir. Yabancı bu süre içerisinde kendisi de deport cezasının kaldırılması için dava açma hakkına sahiptir. Ancak bu davayı açmak isteyen eş ya da ilgili yabancının kendisinin vatandaşlık hukukunda mevzuata hakim tecrübeli bir vatandaşlık hukuku avukatı ile çalışmaları hak ve menfaat kaybına uğramamaları adına önemlidir.

Yine hakkında ülkeye giriş yasağı olan yabancının haklı sebepleri var ise il göç idaresine başvuru ile belirli bir süre olarak deport kararını kaldırma yolu da mevcuttur.

Deporta Karşı Dava Yolu

Her deport sebebi için farklı yollar bulunmakla birlikte genel olarak sınırdışı kararına karşı 15 gün içinde idare mahkemesinde dava açılmalıdır. Bazı durumlar hariç olmak üzere dava açıldığında yabancının zorla yurtdışına çıkarılması durumu için davanın sonucu beklenmektedir. Bu durumda yabancı ülkede kalmaya devam etmektedir. Eğer açılan dava kazanılacak olursa yabancı hakkındaki sınırdışı kararı iptal edilmektedir ve ülkede kalmaya devam etmektedir. Yani kişi dava boyunca da bir şekilde Türkiye’de kalmak istiyor ise bu yola başvurmasında fayda vardır.

Ek olarak dava açma süresi kararın öğrenilmesinden başlayarak 15 gün olması nedeni ile mümkün olabildiğince hızlı başvuru yapmak gerekecektir. Zira dava öncesi il göç idaresi ile yazışmalar, dava dilekçesinin hazırlanması aşaması vesaire de düşünülmelidir.

Yabancılar sayılan bu kanuni yollar sayesinde haklarında verilmiş olan deport kararına itiraz konusunda başarılı olabilirler.  Ancak bahsedildiği gibi her sebebe göre farklı yollar olacağından ve bu hukuk alanının özel bilgi gerektirmesi nedeni ile bu konuda yabancılar hukuku konusunda uzman bir avukat ile çalışılması uygun olacaktır.

Yazıyı Paylaş
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares
  1. 26 Nisan 2017

    Merhaba ben ozbekistan vatandasiyim…turkiyadan deport olmusdum…..deport surem btmeden ….turkiyada no legal yani kacak girmisdim ve gine tekrar deport…oldum….kacak girdiyim icin jeza paramni odayib tekrar normal gire bilirmiyim

  2. 9 Mayıs 2017

    Selam ben Turkmeniatanliyim ben istandulda kaçak olarak çalışdym 2010-2011 1-sene kaldym ,adli bir suçum yok kendiligimden hawalimana geldim çıkış yaptym ,orda deport yedim ,5 yillik,şimdi surem bitdi turkiye gelmek isteyorum benim cezamyn tutary kaç olur ,yani girebilermiyim bu konuda yardamcı olursanız çok memnun olurum teşekurler

    • 15 Mayıs 2017

      net cevap vermek için il göç idaresinden kontrolünü yapmak gerekecektir.

  3. 15 Ağustos 2017

    Merhaba, nişanlımın kardeşi hesaplamayı karıştırınca 21 gün gecikmeli ukraynaya döndü. dönerken 542 tl ceza ödemesi gerektiği söylendi, yanında o miktar olmadığı için 5 sene deport yedi. Gelecek ay düğünüm var ve kendisi ablasının düğününe gelememekten korkuyor. Bunun için konsolosluğa başvuru yapıp cezayı öderse deport kaldırılır mı yoksa başka prosedürleri varmıdır? Teşekkür ederim

    • 16 Ağustos 2017

      Vize ihlali cezasının sonradan ödenmesi deport kararını kaldırmamaktadır. Başka prosedürleri vardır ancak buradan anlatması çok uzun olacaktır. Bizimle çalışmak istiyorsanız iletişimden ulaşabilirsiniz.

  4. 1 Ekim 2017

    Bir arkadaşımın 5 yıl ülkeye giriş yasağı var ben gidip onun bilgilerinle borcunun ne kadar olduğunu ve nasıl kaldırabileceğimiz hakkında bilgi alabilir miyim 5 yılın 1 yılı geçti kalan 4 seneyi ödemek istiyor bana bu konuda bilgi verirler mi

    • 2 Ekim 2017

      Merhaba, 4 seneyi ödemek değil kaçak kaldığı süreyi ödemelidir. Deport kararının kaldırılmasını istiyor iseniz iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

  5. 1 Ekim 2017

    Selam ben 5yilik sinir disi olmusum birgun gec kaldim icin ustumde para olmadi icin beni simir disi etmier ama benim abalm turk vetandasi bana devetya gonderdi yarin ben turk konsulugna gidecem bena ne zaman izin vererler oraya gitmeyme

    • 2 Ekim 2017

      Ablanızın davetiye göndermesi ile olacak bir durum değildir. Deport kaldırma ile ilgili profesyonel hizmet almanız gerekir.

  6. 3 Ekim 2017

    Selamun Aleykum
    Suudi Arabistan’da yaşayan Suriyeliyiz, turist vizesi ile Türkiye’ye geldik Eşim ve çocuklar ayrıldıklarında çalışanın pasaportların bir kopyasını istendiğini ve Türkiye’ye girişini engellemek zorunda olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
    sağol

    • 3 Ekim 2017

      Sorunuzu anlamadım malesef.

  7. 26 Ekim 2017

    Ben ailemle ikki kere multeci olduk ve ikki kere iptal yaptik u yuzden deport yaptilar bize 2013 yilde ben orda kandim okumak ve çalişmak istiyorum nasil deportumu iptal yaptirsam olur bana bi yolunu oğretin.

    • 12 Kasım 2018

      Merhaba, meşruhatlı vize alınması yoluna başvurabilirsiniz. Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

  8. 29 Ekim 2017

    Merhaba ben Afganistan vatandaşıyım kaçak girdiğim ve çalıştığım için sınır dışı edildim vize alıp gelebilir miyim normal

    • 12 Kasım 2018

      Merhaba, meşruhatlı vize almak yoluyla tekrar giriş yapabilirsiniz. Söz konusu vize için destekleyici evraklara sahip olmalısınız. Daha geniş kapsamlı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  9. 31 Ekim 2017

    Merhaba . sinir disi olmak uzere ben deport edildim . yalniz kac sene giris yasagi aldim ve ya almadim nasil ogrenebilirim ?

    • 12 Kasım 2018

      Merhaba, Türkiye’de giriş yasağı 5 yıllığına alınır. Fakat bu sürenin istisnaları da vardır. Bu karar Türkiye Cumhuriyeti dışında iseniz Türkiye’ye giriş yapmak üzere geldiğinizde sınır kapılarındaki yetkili kurum tarafından, Türkiye Cumhuriyeti içinde iseniz bu karar size valiliklerce bildirilir. Sınır dışı kararına itiraz veya iptal işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  10. 15 Ocak 2018

    merhaba ben özbekistan vatandaşıyım. benim sicilimde ç 113 ç135 ç120 tahdt kodları vardır. ç 113 2 senedir temmuz 2018 de iznine basvurduk cıkmadı acaba ben nasıl türkiyeye gelebilirim

    • 22 Ocak 2018

      ilk olarak kodun kaldırılması için idare mahkemesinde dava açmak gerekecektir.

  11. 7 Nisan 2018

    İyi çalışmalar
    Sport iptali için çok sayıda işlem yapacak potansiyel mevcut görüşebilir miyiz 05548354250

    • 19 Kasım 2018

      merhaba, bizimle sitemizdeki iletişim adreslerimizden doğrudan iletişim kurabilirsiniz.

  12. 3 Haziran 2018

    Ozbek vatandasi bayan arkadasim oturum izni vardi jandarma calisiyor diye tutanak tutmus deport oldu nasil turkiye gele bilir evlilik cagrisi yaptim kabul etmediler avukat tuttum idari mahkeme actik durduramadik yine yurt disi oldu bize nasil yardimci olabilirsiniz

    • 19 Haziran 2018

      Merhaba konuyla ilgili tarafınıza mail atılmıştır. İyi günler dileriz.

      • 11 Temmuz 2018

        Aynı durum kırgızistanlı kız arkadaşım içinde geçerli. 1 yıl türkiyeye giriş yasağı koyuldu. Getirebilmenin bi yolu varmı acaba?

        • 9 Kasım 2018

          Merhabalar, cezayı ödedikten sonra deport kararının kaldırılması için işlemleri başlatabilirsiniz.

  13. 11 Temmuz 2018

    Merhaba, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, 1 sene önce 1 gramdan az esrar maddesiyle Kıbrıs’ta 23 gün ceza yattım ve deport edildim.Konsolosluğa gidip deport kararını kaldırma şansım var mı?Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim,iyi günler.

    • 9 Kasım 2018

      Merhabalar, deport yediğinizle ilgili para cezasını ödedikten sonra konsolosluğa başvurarak deport kararınızın kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Bu sürecin sorunsuz ilerlemesi için büromuzla iletişime geçip avukat desteği alabilirsiniz.

  14. 13 Temmuz 2018

    Merhaba ben 13 yillik evliyim 4 cocugumuz var esim turkmenistan uyruklu bir kadindan evlilik disi bebekleri oldu kadin istanbulda yasak yasiyor ve yasak çalışıyor oturma izni pasaportu filan hicbirseyi yok o kadinin yuzunden cocuklarimla cok magdur olduk esim bize bakmiyor onlara bakiyor şikayet etsem hemen sınır disi edilirmi

    • 25 Ekim 2018

      Merhabalar, eşinize karşı manevi tazminat sevgilisine karşı ise öteki kadın tazminatı açma hakkınız vardır. Aynı zamanda şikayet etmeniz durumunda pasaportsuz kişi hakkında somut koşullar ışığında sınır dışı kararı verilmesi olasılığı yüksektir. Hukuksal danışmanlık konusundan büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

  15. 13 Temmuz 2018

    Kız arkadaşım deport yedi evlilik öncesi bende ukranya ya gidip evliliğimi yaptim simdi geri gelmesi icin ne yapmam lazım

    • 25 Ekim 2018

      Merhabalar, evlilik Türk vatandaşlığı kazanılması için direkt bir yol değildir. Eşiniz için deport kararının kaldırılması hakkında dava açabilir, gerekli sürenin dolması üzerene de eşiniz hakkında türk vatandaşlığı başvurusu yapabilirsiniz. Bu süreçte sözü geçen konular üzerinde deneyimli büromuzla iletişime geçmenizi öneririz.

  16. 13 Temmuz 2018

    merhaba. ben gurcistanda yasiyorum. yil basilnda deport oldum kacak yasadigim icin. 5 sene deport vurdular galiba. yabanci sube 1 sene diyor. kimse tam olarak bir bilgi vermiyor. deportu kaldirilmasi icin ne yapmak derekiyo.

    • 25 Ekim 2018

      Merhabalarda, normalde deportların süresi 5 senedir lakin 5 sene bitmeden önce dava yoluyla deportunuzun kaldırılmasını talep etmeniz mümkündür. Hakkınızdaki deport kararının kaldırılmasına başvurmak için hukuki destek almanızı tavsiye ederiz, bu konuda tecrübeli olan hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

  17. 15 Temmuz 2018

    Selam ! Ben Azerbaycan vetandaşıyım . Beş ay gecikdigim için Azerbaycana dönerken sınırda 482 tl ceza ödedim ama , bene yinede 3 ay 10 gün deport yazdılar (polis memuru öyle söyledi ) . Bu nakadar doğru ?

    • 9 Kasım 2018

      Merhabalar, hakkınızda deport kararı verilmesi olasıdır ancak doğruluğuna güvenemiyor iseniz ülkenizdeki Türk Konsolosluğu’na başvurarak hakkınızda deport kararı oldup olmadığını öğrenebilirsiniz.

  18. 30 Temmuz 2018

    Merhaba ben deportluydum turkiyeye kaciak girdim havalimaninda polise gonderdiler ceza verdiler odedim bu sekil depordum kalkti mi ?

    • 7 Kasım 2018

      Merhabalar, cezanızı ödemeniz üzere hakkınızda alınan deport kararı kalkmaz. Bundan sonra deport sürenizin dolmasını bekleyebilir ya da Türkiye Konsolosluğu’ndan çalışma iznine başvurabilirsiniz.

  19. 8 Ağustos 2018

    Merhaba bizim Özbek bir çalışanimiz 3 yıllık kaçak durumda deport olmamak için ne kadar öder ve Nasıl halledebiliriz

    • 7 Kasım 2018

      Merhabalar, öncelikle kaçak kişinin çıkış kapısında üç yıllık cezasını ödeyerek ülkeden ayrılması gerekir. Bunun üzerine ülkesindeki TÜrkiye Konsolosluğu’nda çalışma iznine başvurabilir. Türkiye devleti tarafından, gerekli incelemelerin yapılması üzerine, kendisine oturma izni verilmesi halinde ülkeye geri dönüş yapabilecektir.

  20. 15 Ağustos 2018

    Iyi günler bana bir konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz sene 2007de uyuşturucu yüzünden deport oldum bu deportun belli bir süresi varmı yoksa hicmi giremiyecez bu konu hakkında bana bir yardımcı olurmusunuz

    • 7 Kasım 2018

      Merhabalar, hakkınızdaki deport kararı 5 ay ila 5 yıl arasında değişebilir. Deport kararınızda belirlenen sürenin dolması üzerine ülkeye dönmeniz mümkünüdür.

  21. 17 Ağustos 2018

    Merhaba nişanlım Iraklı Türkmen Türkiye’de fazla oturumdan dolayı deport aldı 2 senesi kaldı yasağın kalkmasına daha erken kalkması için ne yapmamız lazım cezayı burada Nasıl ödeyebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

    • 7 Kasım 2018

      Merhabalar, deport kararının verildiği süreden daha erken kalması için Türkiye konsolosluğuna çalışma iznine başvurabilirsiniz. Yetkili makamlar tarafından değerlendirilerek, çalışma izninizin çıkarılmasına karar verilirse borçlarınızı ödemek suretiyle ülkeye giriş yapabilirsiniz.

  22. 18 Ağustos 2018

    selam aleykum ben Turkmenistanliyim ben 2012 2016 tarihinda turkiyada kacak olarak calistim simdi burada konsolasluk bana depotun var dedi ve oradan calisma izni gondertdirmegim gerekyo visa icin bu konuda bana yardamci olursaniz cok memnun olarim tesekkurler

    • 7 Kasım 2018

      Merhabalar, deport kararınızın kaldırılması için ülkenizdeki Türk Konsolosluğundan çalışma iznine başvurabilirsiniz. Eğer ki çalışma izniniz kabul edilir ve ülkeye girişi yasağınız kaldırılırsa, cezanızı ödeyerek ülkeye girebilirsiniz. Konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

  23. 27 Ağustos 2018

    Merhaba benim annem 23.11.2015 de turkiyeden çikiş yapti sebep pasaportunu kaybetti turkiyeden çikiş yaparken ceza parayi odemedi parasi yoktu turkiyeye giriş yaparken oderim dedi şu anda nardeyse 3 yil oldu ceza parayi odemediği için giriş yasaği konulan yabancilar 5 yilliğinami sinir dişi ediliyor bir arkadaştan duyduğume gore ceza parayi odemeyenler 3 yil sonra giriş yapabilirmiş ceza odemeden bu konuda aydinladirsaniz sevinirim yani 3 yil sonra ceza para odemeden girebilirmi yoksa yada ceza odemek zorunlumu

    • 7 Kasım 2018

      Merhabalar, devlet tarafından şahsınıza addedilen bir para cezası var ise bunu ödemekten kaçınmanız mümkün değildir. Bu demek olur ki belirlenen para cezası ödenmeden ülkeye giriş mümkün olmayacaktır. Anneniz hakkındaki deport kararının süresini kesin bir şekilde öğrenebilmek için ülkenizdeki Türkiye Konsolosluğu ile iletişime geçebilirsiniz.

  24. 30 Ağustos 2018

    Merhabalar arkadaşımı kaçak çalışırken sınır dışı etmişler fakat mühür veya yazılı kağıt Yok deport olmuşumudur çünkü aktarmalı uçuşları kullanabiliyor

    • 2 Kasım 2018

      Merhabalar, elinize bir tebligat ulaşmadığı sürece ülkenizdeki Türkiye Konsolosluğu’na giderek Türkiye Cumhuriyeti’ndeki durumunuza dair bilgi alabilirsiniz.

  25. 2 Ekim 2018

    Merhaba ben oturma izinimden fazla kaldigim icin deport yedim nasil kaldira bilirim bunu

    • 19 Ekim 2018

      Kişi ihlal ettiği kurala göre 5 ay ila 5 yıl arasında deport yiyebilir. Oturma izninin tarhini geçirdiği için deport edilen kişiler kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluğu’na başvurarak belirli şartları taşıyan bir şirket üzerinden çalışma izni talep edebilirler. Kişi eğer oturma iznini kısa bir süre ile geçirmiş ve Türkiye’de kaldığı sürece bir suça karışmamışsa Türkiye’de başvurusunu değerlendirmeye alan ilgili makamlar çalışma izni talebini onaylayabilir. Talebin onaylanması durumunda kişinin Türkiye’ye giriş yasağı da kaldırılacaktır, bu durumda kişi yabancı kişi geçmişten kalan para cezasını da ödeyerek ülkeye giriş yapabilir.

  26. 17 Ekim 2018

    Merhaba ben cemal 3 sene turkiyede kaldim 3000 lire cezayi odeyemeden deport oldum deportu nasil kaldira biliriz

    • 23 Ekim 2018

      Merhabalar, bir kişi deport edikten sonra kendisine konulan ülkeye giriş yasağının süresi 5 senedir. 5 senenin geçmesi ile ülkeye geri giriş yapılabilir. Ancak gerekli şartların gerçekleşmesi ile 5 seneyi beklemeden de deport kararının kaldırılmasına başvurulabilir. Farklı deport halleri için ilgili kanun hükümlerini içeren mevzuatça tespit edilmiş belli şartların varlığı söz konusudur. Şartları daha detaylı öğrenebilmek ve deport kararının kaldırılmasına başvurma durumunda sürecin sorunsuz işlemesi için büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

  27. 23 Ekim 2018

    Selam aleyküm ben israile gitmek istedim turist olarak daha önce 2 yıl çalıştım bu ülkede işkur anlaşmalı türk firmasında 2008 2010 yıllarında şimdi emekli oldum umre için gitmek istedim vize aldım israil konsolosluğuna fakat israil havalimanında Red yedim içeri almadılar göçmen gözüyle görüp çevirdiler Red nasıl kalkar tekrar gidebilirmiyim 1967 doğumluyum teşekkür ederim

    • 23 Ekim 2018

      Merhabalar, kapıda çalışan polislerinin ne yazık ki sizi ülkeye almama gibi bir hakları var. Özellikle seyahatte belirttiği süre bitiminde ülkesine geri dönmeyeceğine dair şüphe uyandıran insanları kabul etmemeye meyilliler. Tabii ki İsrail’e tekrar gidebilirsiniz ancak kapıdan geçerken tekrar reddedilmeyeceğinizin garantisi yoktur.

  28. 30 Ekim 2018

    Merhaba benim oturma sürem bitti ve ikibucuk ay daha Türkiye de kaldim. Ülkeme Özbekistana dönerken vize ihlali cezami ödedim ama üç ay giriş yasağı verdiler imam nikahlı evliyim. evlilik evrakları hazirlamak için geldim Özbekistana. eşim bana davetiye gönderse üç aydan önce girebilirmiyim Türkiye’ye yada hangi yolla gelebilirim Türkiye’ye ne yapmam gerekiyor

    • 30 Ekim 2018

      Merhabalar, öncelikle belirtmek isterim ki imam nikahlı evli olmak Türkiye Cumhuriyeti nezdinde evli olduğunuz anlamına gelmez. Deport kararına itiraz etme hakkınız her zaman saklıdır, ancak olumlu sonuç almayabilirsiniz.

  29. 1 Kasım 2018

    Merhaba ben Özbekistan vatandaşiyim ben 2018 20 temuzde Turkiyeden çikarkan 2045 tl ceza parasi ödedim ve 3 ay dolmadan 13 Eylül de şartli giriş yaptim ve goç idarasiya baş vuru yaptim sigorta yaptim ama 25 gun sonra 8 ekimde Turkiyeden çikarkan yine ceza parasi istedilar benim param yokdu 5 sana deport yaptilar şimdi yine gelmem lazim Turkiyeye yardamci olurmusunuz kaç para masraf olur ama şuan Rusyadayim

    • 2 Kasım 2018

      Merhabalar, 5 sene deport süreniz dolmadan deport kararına itiraz etme hakkınız vardır, ancak itirazınıza red alma olasılığı yüksek olduğundan ötürü bu süreci avukat desteğiyle sürdürmenizi tavsiye ederiz. Gerekli bütün bilgileri öğrenmek için hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

  30. 2 Kasım 2018

    kız arkadaşım Türkmenistan uyruklu, dün vize süresi dolması nedeniyle havalimanında yakaladı sınır dışı edildi, üzerinde para yokmuş cezayı ödeyememiş, deport belgesine dair elinde belgesi yok bu belgeyi nereden elde edebiliriz. Deport’a ilişkin olarak bir belge elde ettiğimizde vekaletname veririm süreç ne ise davayı açarsınız. hızlı dönüş yapın.

    • 7 Kasım 2018

      Merhaba.
      Ödemeniz gereken cezayı sınır kapılarında öğrenebilir ve ödeme yapabilirsiniz. Verilen yasağın süresini nüfus müdürlüğe giderek öğrenebilir bize de mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 MIHCI HUKUK BÜROSU | İSTANBUL

Gizlilik Politikası

logo-footer

SOSYAL MEDYADA BİZ: