Kira hukukunda en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de ev veya iş yeri sahiplerinin kiracıları ile olan uyumsuzluklarından veya hukuki uyuşmazlıklarından dolayı kiralanan taşınmazı kiracılarından geri almak istemeleri diğer bir deyişle kiracısının tahliyesini, kiracısını evden çıkartarak tekrar taşınmaz üzerinde zilyet konumuna gelmek isteyişidir. Kiralayan ev veya iş yeri sahibi kişi her türlü sebebe sığınarak kiracısını taşınmazdan tahliye edemeyecektir. Kanun koyucu kiracı tahliyesinin genel hukuk hükümlerini Borçlar Kanununda düzenlerken sırf ev sahibini korumaya yönelik düzenleme yapmamış kiracının da haklarını büyük ölçüde koruyan bir düzenleme yaparak kanunda kiracıyı ev veya iş yerinden çıkartmak için gereken haklı sebepleri tek tek saymıştır. Yani mal sahibi kişi ancak bu sebeplerin varlığını mahkemede ispat edebildiği halde kiracısının tahliyesi mahkemece onaylanacaktır. Bu sebeplerden birisi ise kiracının kirayı ödememe nedeni ile tahliyesidir. Kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir sorusunun genel olarak 2 türlü cevabı vardır.
Borçlar Kanununun kiracının tahliyesi için saydığı nedenler arasında belki de ev sahiplerinin en çok karşılaştıkları durum kiracının aylık kira borcunu ödememesi veya huy edinilmiş bir şekilde geciktirmesidir. Kanun koyucu kiracının aylık kira borcunu ödememesinin sonucu olarak iki şey öngörmüş olup bunlardan birisi kira sözleşmesinin feshi ve kiracının borcunun talebi ile kiracının tahliyesi veya her ödenmeyen kira borcu için ihtar yöneltmek suretiyle kira yılı sonunda haklı iki ihtar sebebine dayanarak kiracının tahliyesinin talep edilmesidir. Önemle belirtmek gerekir ki kiracının tahliyesi hem genel borç hükümlerinin yer aldığı Borçlar Kanununun hukuk bilgisine dayanılması gerektiğiyle hem de icra iflas kanununun kiracının takip yoluyla tahliyesi hükümlerine dayanılması nedeniyle tahliye hukuki sürecini yönetecek avukatın alanında uzman icra hukuku avukatı ve kira hukuku avukatı olması gerekmektedir. Kişi ancak bu sayede icra takibinde işleyecek olan sürelerin takibini kendi lehine yöneterek kiracısının tahliyesini gerçekleştirebilecek, hak ve menfaat kaybına uğramamış olacaktır.
Kirayı Ödememe Nedeni ile Kiracı Nasıl Tahliye Edilir?
Kirayı ödememe nedeni ile kiracısını tahliye etmek isteyen, kiracısını evden çıkartmak isteyen kişiler direkt dava yoluna başvurmadan icra takibi yaparak da hem temerrüde düşülen kira bedelini hem de kiracısının tahliyesini talep edebilecektir. Önemle belirtmek gerekir ki ev sahipleri ödenmemiş kira borçları için başlatacakları icra takibinde tahliye talebinde bulunmaz sadece kira borcunu isterler ise ileride tahliye talep hakkını kaybedeceklerdir. O yüzden kiraya verenler takibi tahliye talebinde bulunarak başlatmalıdırlar. Takip yoluyla tahliyede icra dairesi aracılığıyla başlatılacak olan bir takip neticesinde icra dairesince borçlu ola ve tahliyesi talep edilen borçlu kiracıya örnek no 13 isimli ödeme emri tebliğ edilir. Bu ödeme emrine karşın kiracının 7 günlük bir itiraz süresi ayrıca 30 günlük –bu 30 günlük süre konut ve çatılı iş yerlerinde geçerlidir- ödeme mühletleri vardır. 30 günlük sürede kiracı borcu ödemez ve ilk 7 günlük sürede de borca itiraz edilmez ise borç ve tahliye talebi kesinleşerek kira alacaklısı lehine haciz hakkı doğar.
Kirayı ödememe nedeni ile kiracısını tahliye etmek isteyen kiralayanlar için ise bir diğer yol Borçlar Kanunu madde 315’de yer almaktadır. Bu yol zaman açısından daha uzun sürebilecek nitelikte bir yoldur. Bu yola göre muaccel olmuş kira borcunu ödemeyen kiracı için kiralayan noter vasıtasıyla ihtarname çekerek borcunu 30 gün içerisinde ödemesini talep edecektir. Bu süre içerisinde muaccel kira borcunun ödenmemesi halinde kiralayan nezdinde kira sözleşmesini fesih hakkı doğacak olup bu feshin tahliye imkanından kiraya veren faydalanabilecektir.
Ayrıca Borçlar Kanunu kiraya verene bir yol daha sunmakta olup bu yolun yasal zemini Türk Borçlar Kanunu madde 352/2’de yer almaktadır. Bu kanun hükmüne göre kiracısı bir kira yılı içerisinde 2 veya daha fazla kira ayında ödeme güçlüğüne düştüyse yani 2 veya daha fazla kira borcu muaccel olduysa bu muaccel borçların en az iki tanesine ihtar çekilerek bu haklı ihtarlara dayanmak suretiyle kira yılı bitimini takip eden 1 ay içerisinde mahkemeden kiracısının tahliyesini kiraya veren talep edebilecektir. Kanun koyucu ihtarnamelerin noter vasıtası ile yöneltme zorunluluğu getirmemiş olup ispat açısından yazılı bir şekilde yapılmasının gerektiğini söylemiştir. Yani bir kira yılı içerisinde iki haklı ihtara dayanarak kiraya veren kira yılı sonunu takip eden 1 ay içerisinde kiracısının evden çıkmasını veya iş yerinden çıkmasını mahkemeden talep edecek ve bu talebe yönelik mahkeme kararı elde edebilecektir.
Kira Borcunun Ödenmemesi Nedeniyle Tahliye Ne Kadar Sürer?
Kirasını ödemeyen kiracı için yukarıdaki kiralanan taşınmazların ilamsız icra yoluyla tahliyesi yoluna giden bir mülk sahibi usuli hatalar yapmamışsa ve kanun yoluna gidilmemişse yaklaşık olarak 4 5 ayda tahliye sağlayabilir.
Kira borcunun ödemeyen kiracıyı evden veya iş yerinden çıkarmak isteyen mülk sahibi, bu konuda uzman bir avukat ile çalışması durumunda usuli ve hukuki hataların önüne geçecektir ve kiracının tahliyesi süreci olumlu sonuçlanacaktır ve süreç daha da kısaltacaktır. Kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir? konusundan sonra genel olarak kiracı nasıl tahliye edilir? konusunu okuyabilirsiniz.
64 Comments
Mustafa özlü
1 Ekim 2017
Merhaba
Kirasını ödemeyen kiracılı çıkarması için 2016 yılı 9. Ayda kiralarımın alınması ve kiracının tahliyesi için bir âvukata vekalet verdim Av bana 3-4 Ayda kiracıyı tahliye edeceğini söyledi. Fakat 1 yıldan fazla oldu çıkaramadı. Şimdi nana 2018 ‘in şubat ayında çıkaracağını söylüyor. Kiracı 2_3 Ayda bir geçmiş kira bedelini eksik olarak veriyor. Is yeri. vergi kaydı yok elektriği kacak kullanıyor. Ben alamadığım kira bedelinin vergisini ödüyorum. Acaba ….avukattım beni suistimal mı ediyor. .?Vekâlet ücretinin her gidip gelmemde alarak tamamı ödenmiş oldu. Bana sabırlı ol çıkaracağım diyor . Kira kontratı zaten yılbaşında bitiyor. Bu gün itibari ile kiracının 3 ay kira borcu var.
Av. Mustafa Mıhcı
2 Ekim 2017
merhaba, dosyayı bilmeden bir şey söylemek doğru olmaz ve bu nedenle meslektaşım hakkında da bir şey söylemem doğru olmaz.
Ayşe
17 Kasım 2017
Merhaba
Kirasını geç ödeyen ve kira sözleşmesi bittiğinden beri Kirasını ödemeyen kiracıyı nasıl çıkartabiliriz elimizde tahliye taahhütnamesi var ve avukat ücretini hangi taraf öder
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, tahliye taahhütnamesini kira sözleşmesini yaptığınız sırada almamışsanız yani taahhütname kira sözleşmesi yapıldıktan sonra verilmişse tahliye davası açabilirsiniz. Dava sonunda vekalet ücreti mahkemece karşı taraf üzerinde bırakılacaktır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek ve hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kaya
28 Kasım 2017
5 aydır oturan kiracım kirasını bir nedene bağlı olmaksızın sürekli geç yatırıyor.Kredi ödemelerim sıjıntıya girdi.Gecen ay ihtarname çektik hala yatmadı.Şimdi ne yapabiliriz.Hukuki süreç nedir.Nasıl hızlandırılır.
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, aynı kira yılı içerisinde bahsettiğiniz nedenlerden ötürü iki haklı ihtar çekmiş olmanız halinde tahliye davası açabilirsiniz. Ayrıca icra kanalı ile hem alamadığınız kira bedellerinin tahsilini hem de kiracınızın tahliyesini sağlama imkanınız vardır. Sürecin doğru işlemesi adına bir avukatın hukuki desteğine başvurmanızı öneririz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve hukuki yardım talebinde bulunmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Muhammed Karakullukçu
29 Kasım 2017
Bizim bir apartmanda iki dairemiz var.Diğer kiracımız takır takır parasını verirken.Diğer kiracı bir kokuyu öne sürerek üç aydır kirasını vermiyor.Parayı takır takır veren kiracımız benim evimde böyle bir koku yok diyor.Paraya vermeyen kiracaya ise madem böyle bir koku var, çık diyoruz.Bu seferde ben köşe takımı yaptırdım onun masrafını verin çıkarım diyor.Ne yapmalıyız?
Mıhcı Hukuk Bürosu
19 Kasım 2018
Merhaba, kirasını ödemeyen kiracıyı tahliye yöntemleri TBK’nın kirayı düzenleyen hükümlerinde mevcuttur. Kiracınızın koku, köşe takımı vb. mevzuları konu ederek kira ödememe hakkı yoktur. Sizin için en iyi olacak tahliye yönteminin tespiti için bir avukata başvurmanız yararınıza olacaktır. Konu ile ilgili ayıntılı görüşmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Tugba
4 Aralık 2017
Evimizde oturan kiracinin haniminin uzerine kira sozlesmesi yapildi sozlesme bitti hanimi evden cikti cikarken anahtar teslim edilmedi ama esi hala oturuyor kirayi 5 aydir alamiyoruz direk su ve elektrik kesilip islem yapilsa olurmu veya ne yapabiliriz?
Mıhcı Hukuk Bürosu
14 Kasım 2018
Merhaba, kira bedelini alamayan ev sahibinin dava yoluna başvurmadan icra kanalı ile hem ödenmeyen kira bedellerini hem de kiracının tahliyesini talep etme hakkı vardır. Bunun yanında kiracıya noter kanalı ile bir ihtarname gönderilebilir ve 30 günlük süre tanınarak bu sürenin sonunda kira bedelinin ödenmemesi halinde sözleşmeyi fesih hakkı doğar. Başka bir imkan ise aynı kira yılı içerisinde kiranızı alamamanızdan ötürü iki haklı ihtar çekmeniz halinde doğmaktadır. Bu durumda da tahliye davası açabilirsiniz. İlgili süreçlerde bir avukat desteği almanız yararınıza olacaktır. Ayrıntılı bilgi almak veya hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Cenk
4 Nisan 2018
20.04.2014 tarihinde yillik tefe tufe oraninda zam anlasmasi ile yaptigim kontratimi ev sahibi kontratta yazan oran disinda arttirim yapmak istedigi ve benim kabul etmememden dolayi kontrat suremin dolmasina1 ay kala yenilemek istemedigini ve 20.04.2018 de evi tahliye etmem gerektigini gosteren bi ihbarname gondermis. Ben bu gune kadar kirami duzenli olarak odedim hic bir gecikme olmadan.. ben tasinmak istemiyorum yeni bir ev bulmak ve masraflari karsilayabilmem mumkun degil. Parami biriktirsemkirami odeyemem kirayi odesem para biriktirip cikamam. Sizce ev sahibi beni evden cikartabilirmi yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler.
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Kasım 2018
Merhaba, size gönderilen ihtarname hukuken karşılığı olmayan bir bildirim niteliğindedir. Belirli süreli kira sözleşmelerinde sürenin bitimi ile sözleşmeyi sonlandırma hakkı sadece kiracıdadır. Kira bedellerini düzenli ödeyip sözleşmede belirtilen kira artırımını gerçekleştirdikten sonra süre bitimine dayanılarak tahliye edilmeniz mümkün değildir. Konu ile ilgili hukuki yardım almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ceyda
20 Nisan 2018
Merhaba, kiracımız üç aydır türlü bahanelerle kira ödemiyor. Sözleşmesi 18 mayıs tarihinde bitecek. Hem üç aylık kirayı almak hem de evi boşaltmasını sağlamak istiyorum. En kısa sürede çözüme ulaşmak için nereye başvurmam gerekir?
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Kasım 2018
Merhaba, belirli süreli kira sözleşmesinde sürenin bitiminde sözleşmeyi sona erdirme hakkı kiracınındır. Sizin tahliye işlemleriniz için süre bitimini beklemeniz daha çok hak kaybına uğramanıza neden olacaktır. Kanunda kira bedelini ödemeyen kiracı için tahliye imkanları düzenlenmiş olup bunlara başvurmanız daha sağıklı olacaktır. Tahliye talepli ödenmeyen bedellerin ödenmesi için icra yoluna başvurabileceğiniz gibi belirli ihtarları göndererek tahliye davası açabilirsiniz. Konu ile ilgili hukuki yardım almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
meltem dodanlı
21 Nisan 2018
ev sahibi olduğum apartmanda 2 yıla yakın yöneticilik yaptım ve apartmana ait kapıcı dairesini kiraya verdim.kiraci 10 aylılk kirasını ödemedi ve halen dairede oturmaktadır.yönetimi devrettiğim andan itibaren, yeni yönetim ödenmeyen kira borcunu 10gün içinde benim ödemem gerektiğini ödenmediği taktirde icra takibine başlanacağını yazılı olarak beyan etti.bu durumla ilgili nasıl bi uygulama yapılabilir yardımcı olurmusunuz?
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Kasım 2018
Merhaba, yeni yönetimin hukuken böyle bir hakkı yoktur. Size gelecek olan ödeme emrine itiraz etmeniz gerek. Ancak herhangi bir süre aşımı yahut yanlış itiraz sonucu hak kaybına uğramamanız adına bir icra avukatı ile görüşmenizde fayda var. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Ümit Gündüz
15 Mayıs 2018
Selamlar İstanbul Ümraniye’de bir daire sahibiyim ve kiracı yaklaşık 8-9 Aydan bu yana kira ödemiyor ve evidende çıkmıyor geçen ay ihtar çektirdim ama cvp vermedi şimdi tekrar bir ihtar çektim 15.05.2018 nasıl bir yol izlemem gerekiyor
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
merhaba, taşınmazların ilamsız icra yolu ile tahliyesi yoluna başvurabilirsiniz. Ödeme emri gönderirsiniz ödeme emrine 7 gün içerisinde itiraz etmez ise 30 gün içinde borcunu ödemelidir. Aksi takdirde tahliye yoluna gidilir. Dava ve icra takip işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hanifi
6 Haziran 2018
Slm kiracim 5aydir kira odemiyor evde de oturmuyor kirani odeceyim avi boşaltacğini sogluyor am malesef ne evi bosaltiyor nede kirayi odüyor iyi niyetimle evimi bosaltmasini soglediyimde 3 gun sonra besgun sonra bosaltiyorum sozleriyle oyaliyor sadece kira sozlesmemiz var ne yapabiliriz maddi durumu iyi deyil hep yalan sogluyor ne yapmaliyiz iginize tşk ederim bilgilendirirseniz sevinirim iyi calismalar
yorum
8 Haziran 2018
Merhabalar, konu ile ilgili tarafınıza mail atılmıştır. İyi günler dilerim.
ferdi türkyılmaz
10 Haziran 2018
bizim evin üstü dublex ama daire altdakiyle bir görünüyor tapuda. Ama biz faturalarını ve girişini ayırdık ve kiraya verdik. kiracı ödeme yapmıyor. hukuksal yönden ne gibi bir çözümüm olabilir yada böyle bir çözüm varmı. yoksa kiracı vermesede haklımı?
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Kasım 2018
Merhaba, tapusal durumunuzun kira ödememe gibi bir imkan doğurması mümkün olamaz. Türk Borçlar Kanununun kira bedelini ödemeyen kiracı için öngördüğü tahliye yöntemlerini kullanarak tahliye ve ödenmeyen bedellerin tahsilini sağlayabilirsiniz. Konu ile ilgili hukuki yardım almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
aslı sarıgul
19 Haziran 2018
merhaba,
mart ayında bir ev aldım, içinde kiracı oturuyor. eski ev sahibi evi sana satarım vs demiş önceden ama bana nasip oldu ben aldım. kiracı şimdi hem iki aydır kirayı ödemiyor hem de aidatı ödemiyor. ben evi aldıktan sonra 30 gün içinde ihtarname çektim evi ben satın aldım 6 ay sonra çık diye. ama kirayı da ödemedi beni de tehdit etti. kirayı geciktirdiği için ihtarname çektim. şimdi ikinci ay geçti yine kira yok. şimdiki adımım ne olmalı?
avukata gidip tahliye için dava mı açmalıyım yoksa tahliye ettirmenin başka yolları var mı? bu adam yüzünden ben de kiraya çıktım çıkmayacağım dediği için bir sürü masraf yaptım onu da anlıyorum ev kurmak kolay değil ama ben de her ay bir dünya kredi ödeyip hem de kira ödemek istemiyorum artık.
yorum
19 Haziran 2018
Merhaba konuyla ilgili tarafınıza mail atılmıştır. İyi günler dileriz.
Zülal yılmaz
27 Haziran 2018
Merhaba, kiracımız 8 aydır kira ödemiyor telefonlarımıza da çıkmıyor ulaştığımız zaman da bizi sürekli vereceğim diye oyalıyor evden çıkarmanın bir yolu var mıdır?
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
Merhaba, kira bedellerini ödemeyen kiracının çeşitli yollarla tahliyesi mümkündür. Aynı kira yılı içerisinde iki haklı ihtar çekerek tahliye süreci başlatabileceğiniz gibi belirli şartlara uyarak tahliye talepli ödenmeyen alacaklarınızın ödenmesi için icra yoluna başvurabilirsiniz. Sizin için en hızlı ve sağlıklı yolu tespit edip hukuki zeminde sonuçlandırmak adına bir avukata başvurmanızda fayda vardır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
serdar aydın
30 Haziran 2018
Merhabalar kiracım 2 aydır kiramı ödemiyor evden çıkıcam beğenmedin diyor bende çık diyorum taşınma+emlakçı komisyonu gibi masraflarımı ödeyin çıkayım diyor. Kendisine çık demedim kiranı öde otur diyorum yok biz çıkıcaz diyor ama ne çıkıyor evden ne de kira ödüyor. Napmam lazım bu durumda dava açmadan bir yolu varmıdır.
Mıhcı Hukuk Bürosu
19 Kasım 2018
Merhaba, kiracınızın size yönelttiği talepler haksızdır. Türk Borçlar Kanununun kirasını ödemeyen kiracı için öngördüğü tahliye yollarından birisini takip ederek tahliyesini sağlayabilir ayrıca ödenmeyen kira bedellerini talep edebilirsiniz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
MEHMET
2 Temmuz 2018
Merhaba;
Kiracım 3 seneden beri evimde oturuyor.Kiralarını hiç bir zaman düzenli ödemedi. Şimdi 3 aydan beri kira ve 1 yıllık aidatları ödemiyor. Evden çıkmasını söyledim tehtit ediyor. Çıkmıyorum sen benim kim olduğumu bilmiyon gibi cümleler kullanıyor. Başım belaya girmeden ben bu kiracıyı yasal yollarla nasıl çıkarabilirim. Kiraya verirken kontrat 1 senelik yaptık depozito olarak emlakçı 4.500 tl senet imzalattı kiracıya. Ben kendim evimin olduğu şehirde değilim başka bir şehirde işim gereği kirada oturuyorum. Bende kiracıdan kirayı alamadığım için kiralarımı ödemekte zorlanıyorum. Bana ne gibi yol çizmem gerekir bir yol gösterirseniz sevinirim.
Sayğılar…
Mıhcı Hukuk Bürosu
19 Kasım 2018
Merhaba, Türk Borçlar Kanununda kira bedelini ödemeyen kiracının tahliyesi için çeşitli yollar öngörülmüştür. Elinizde dava açmaksızın ödenmeyen kira bedelleriniz ve tahliye talepli icra takibi yoluna başvurma imkanınız ve aynı kira yılı içerisinde noter kanalı ile gönderdiğini iki haklı ihtar sonucu tahliye talebinizi yıl sonunda mahkemeye yöneltme imkanınız vardır. Konu ile ilgili hukuki yardım almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Fatih Yıldız
8 Temmuz 2018
Kiracım 4 aylık kira borcu var. Kira sözleşmesi yapmadık. Hem kiramı almak hem de kiracıyı tahliye etmek için ne yapmalıyım. Avukatla mı gitmeliyim
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
Merhaba, TBK’nın kiracıyı koruyan genel yapısına karşın kira bedelini ödemeyen kiracı için tahliye imkanları da mevcuttur. Somut olayınızın değerlendirilmesi ve hangi tahliye yönteminin sizin için daha sağlıklı olacağının tespiti için elbette bir avukata başvurmanız yararınıza olacaktır. Hukuki yardım talep etmek isterseniz bize ulaşabilirsiniz.
Hülya Altunbağ
9 Temmuz 2018
Merhabalar ,22 Ekim 2017 ‘de evimi kiraya verdim,
Kıracım sürekli kirayı geciktiriyor.
Şuan 18 gün geçti hala kirayı ödemedi .
Notere mı gitmem gerekli ?
Adamı aramaktan bıktım artık
Evimden çıkarmak istiyorum
Yardımcı olursanız sevinirim .
Mıhcı Hukuk Bürosu
9 Kasım 2018
Merhabalar, bir kiracının adet haline gelmiş şekilde kirayı geciktirerek ödemesi sözleşmeyi feshetti etmeniz için size geçerli bir sebep tanır. Öncelikle ihtarname çekerek, sonuç elde edememeniz halinde tahliye amaçlı icra takibi suretiyle tahliye sürecini başlatabilirsiniz.
Murat
19 Temmuz 2018
Merhaba kiracım ile sözleşme yaparken kardeşinin üzerine yapmış ama imzayı kendi attı üstelik evde de kendisi oturmuyo boşandığı eşi oturuyo 6 ay kirayı ite kalka tartışarak yatırdılar ama şu an evin içinde ki bayan kirayı yatırmıyorum ne yaparsan yap diyo 1 ay oldu bu ikinci ayı ne yapabilirim en kısa sürede nasıl boşaltırım evi
Mıhcı Hukuk Bürosu
9 Kasım 2018
Merhabalar, sözleşme kimin üzerine ise kira borcunuzu ondan istemeniz gerekir, ancak imza tespiti sürecinde imza ile adı yazan kişi uyuşmayacağı için borcunuzun ifası için imzayı atan kişiye veya evde oturan kişiye gidilebilir. Çok karışık bir durum içinde olduğunuz için süreci avukat desteği ile sürdürmenizi öneririz, bunun için büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.
merzifonlu
19 Temmuz 2018
Merhabalar, kiracım 5 aydır kirayı ödemiyor(toplam 4000 tl borcu var) şuan evde de oturuyor kiranı ödeyeceğim, evi boşaltacağını söylüyor,maalesef ne evi boşaltıyor nede kirayı ödüyor, iyi niyetimle evimi boşaltmasını söylediğimde 3 gün sonra 5 gün sonra boşaltıyorum sözleriyle oyalıyor, Sadece kira sözleşmemiz var. Bu durum hakkında ne yapabiliriz.hep yalan söylüyor ne yapmalıyız,ilginize teşekkür ederim, bilgilendirirseniz sevinirim, iyi çalışmalar. Kira sözleşmesi ( 01.01.2018 tarihinde taşındı süresi 9 ay)(ocak,şubat,mart,nisan,mayıs olmak üzere aylık 800 tl den toplam 4000 tl borcu var.)
Mıhcı Hukuk Bürosu
25 Ekim 2018
Merhabalar, kiracının borcunu ısrarla ödememesi veya kiranın huy haline getirilmiş bir şekilde geç ödenmesi kiracının tahliyesi için hukuksal nedendir. Öncelikle kiracıya icra takibi başlatılması esastır. Takip yoluyla tahliye sürecinde hukuki destek almak için büromuzla iletişime geçebilirsiniz.
Başak Keskin
21 Temmuz 2018
Merhabalar kiracım 4 aydır kirayı ödemiyor maalesef hep ılımlı yaklaştım fakat artık telefonlarıma da cevap vermiyor kendisi. noterden tebliğ göndermeyi düşünüyorum. Bu süreç nasıl işler açıkcası dava açmakta istemiyorum evden çıkmaz diye korkuyorum aylarca kira alamam ve evi de başkasına kiralayamam nasıl bir yol izlemeliyim.
Mıhcı Hukuk Bürosu
9 Kasım 2018
Merhabalar, öncelikle noterden ihtarname çekerek kiracınızın ödemediği kira bedelini talep edebilirsiniz. İhtarnameye de karşılık vermemesi halinde tahliye amacıyla icra takibi başlatabilirsiniz.
abdurrahman yanık
26 Temmuz 2018
Merhaba ,bende aynı dert den muzdaribim,kiracım 3 aydır kirayı ödemiyor..kira kontratım bu ayın başında doldu.aidatlarıda birikmiş maalesef ki aboneliklerde benim üzerimeydi .bir sürü faturalarını da ödedim…..bende abonelikleri iptal ettim.iyi niyet kurbanı olduk.evde dogalgaz ve elektrik yok ama depo gibi kullanıyor.bu adamı nasıl çıkartırım.yardım ederseniz sevinirim.
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Kasım 2018
Merhaba, icra takibi yolu ile hem ödenmeyen kira bedellerini hem de kiracınızın tahliyesini talep etme imkanınız vardır. Yahut daha uzun bir yol olan noter kanalı ile ihtarname göndererek ödenmeyen kira bedelinin 30 gün içinde ödenmesini talep edebilirsiniz. Süre içinde ödenmemesi halinde sözleşmeyi feshederek fesih sonucu elde ettiğiniz tahliye imkanınızı kullanabilirsiniz. Konu ile ilgili hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hasan
3 Ağustos 2018
Merhaba kiracım 6 aydır kira ödemiyordu mahkemeye verdim kiracı öğrenci oldugu için paramıda alamıyorum parayı nasıl alabilirim ?
Mıhcı Hukuk Bürosu
7 Kasım 2018
Merhaba, kira sözleşmenizde kefil belirtilmemişse ve de kiracınızın tahsil kabiliyeti yoksa yapabileceğiniz şeyler sınırlıdır. Bu konuya çözüm getirmek için hukuksal danışmanlık almanızı şiddetle tavsiye ederim. Danışmanlık için büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.
irem C
12 Ağustos 2018
3 aydir kirasini odemeyen ve evi de bosaltmayan bir kiracim var. Kiracıyı cikartma konusunda nasik bir yol izlemem gerekir, yardiminizi rica ederim
Gecen sene dr ayni durumda mahkemeye basvurmustum o sekilde cozmustuk, odemeleri yapıyordu ancak son 3 aydir yine basladi odememeye
Av. Mustafa Mıhcı
13 Ağustos 2018
Merhaba, bu durumda kiracının tahliyesini sağlamak mümkündür. Bununla ilgili işlem başlatmak istiyor iseniz tarafımıza mail atabilir veya telefon ile arayabilirsiniz.
Ayse
2 Eylül 2018
Merhaba kolay gelsin bizim de kiracımız 4 5 aydır oturuyor ve sadece ilk iki ay depozitoyu verdi ondan hariç kira vermedi sürekli kavga gürültü yapıyorlar adam çalışmıyor sabıkalı bile olabilir babama sürekli şu gün vereceğim buğün vereceğim diyip oyaladı en sonda bugün çok Evdende çıkmam kiranı da vermem evini yakarım gibi şeyler söylemiş ama bizim kiracı sözleşmemiz yok nasıl bir yol izlemeliyiz bize yardımcı olun
Mıhcı Hukuk Bürosu
2 Kasım 2018
Merhabalar, normal koşullarda kiracınızın kirasını ısrarla ödememesi haklı sebeple sözleşme feshine sebebiyet verir. Tahliye amaçlı icra takibi başlatarak alacaklarınızın tahsili üzerine kiracıyı evden çıkarabilirsiniz. Ancak kira sözleşmenizin olması kanıt güçlüğü oluşturucağından avukat desteği almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bunun için büromuzla iletişime geçebilirsiniz.
Gürhan gürel
10 Eylül 2018
Merhaba kirasını sürekli geciktiren ve birinci yılın sonunda arttırması gereken kirayı artırmayan bir kiracım var. Ben bu ay eksik ödemişsiniz dediğimde bu ay değil gelecek ay artacak deyip bana hakaret edip telefonu yüzüme kapattı. Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.. gurhangurel@hotmail.com
Mıhcı Hukuk Bürosu
2 Kasım 2018
Merhabalar, kira kontratınızın başlangıç tarihi belli olduğundan ötürü yılın bu zamanında kira bedeline zam yapılır. Bu sebeple ihtarname çekerek kiracınızı zam yapmaya zorlayabilir, zam yapmaktan hala kaçınması üzerine haklı sebep ile sözleşmenin feshi yöntemlerine başvurabilirsiniz.
Berkan k
11 Eylül 2018
Mrblar 2 aydır kirasını ödemeyen iracim var ilk ihtarımı çektim fakat hala ödemiyor ne yapmam lazım tşkler
Mıhcı Hukuk Bürosu
25 Ekim 2018
Merhabalar, ihtarname çekmenize rağmen kiracınız kirasını ödememe konusunda ısrarcı ise haklı sebebe dayanarak kira sözleşmenizi feshedebilir, tahliyeye yönelik icra takibi başlatabilirsiniz.
Sevim
12 Eylül 2018
İyi günler..kiracımız 3 aydır kirasını ödemiyor..bugün yarın die geçiştiriyor..kira sözleşmemiz ilk girdiği sene var sadece bugun 3. Senesi..kanuni olarak ne yapılabilir..
Mıhcı Hukuk Bürosu
25 Ekim 2018
Merhabalar, kiracının kira bedelini ödememesi haklı fesih sebebidir. Noterden ihtarname çektirmenizi, ödememeye devam edilmesi halinde tahliye amaçlı icra takibi başlatmanızı öneririz.
ALEKS ARSLAN
24 Eylül 2018
merhaba
5 yıllık kiracım ilk günden beri kiralarını düzgün yatırmıyor ve günümüze gelene kadar toplamda ödediği rakamı baz alırsak 5 aylık kira ödememiş oluyor.ödeyeceğini söyleyip devamlı atlatıyor. ne gibi bir yol izlemeliyim.
yorum
25 Eylül 2018
Merhaba,
Kanun koyucu kiracının aylık kira borcunu ödememesinin sonucu olarak iki şey öngörmüş olup bunlardan birisi kira sözleşmesinin feshi ve kiracının borcunun talebi ile kiracının tahliyesi veya her ödenmeyen kira borcu için ihtar yöneltmek suretiyle kira yılı sonunda haklı iki ihtar sebebine dayanarak kiracının tahliyesinin talep edilmelidir. Söz konusu tahliye işlemlerinin avukatla takip edilmesi tavsiye edilir.
belirtmek istemiyor
28 Eylül 2018
Merhabalar, dedem evi kiraya vermişti gelen kiraci kendi kendine kontrat yazmış ve dedeme imzalatmis. Kiracidan kontrati istiyoruz fakat bize vermiyor ustelik 2 aydir kira odemiyor bu konu hakkinda yardimici olabilirmisiniz kolay gelsin.
Mıhcı Hukuk Bürosu
25 Ekim 2018
Merhabalar, sözleşmeyi görebilmek için noterden ihtarname çekmenizi öneririz.
Hakan
28 Eylül 2018
Iyi günler, kiracimiz 4 aydir kirasını ödemiyor, sürekli haftaya yapacam felan diyor ama yapmıyor. Şuanda kendisi doğu illerinin birinde ve bildiğimiz kadarıyla herşeyi eşinin üzerine yaptırmış. Ihtar cekme nasil olabilir bu durumda adresini de bilmiyoruz. Biz bu durumda ne yapabiliriz ?
Mıhcı Hukuk Bürosu
25 Ekim 2018
Merhaba,
Kiralanan taşınmazınızın adresine ihtar çekebilirsiniz. İhtarname ile süre verip sürenin sonunda tahliyesini isteyebilirsiniz.
Ceren S
24 Ekim 2018
Merhaba
Kiracıyız, ev sahibimiz bir yıldır oturduğumuz evden evi satmak amaçlı tahliye için ihtarname çekti. İhtarnamede hiç kira ödemediğimizi yazmış. Evden çıktık fakat kiraları elden verdiğimiz için ödediğimizi kanıtlayamıyoruz. Nasıl bir yol izleyebiliriz bu durumda
Mıhcı Hukuk Bürosu
25 Ekim 2018
Merhabalar, kira ödemelerinin kayıtsız bir şekilde elden yapılması asla tasvip edilmeyen bir harekettir ve de ödemenin elden yapılması halinde hiç kira ödemediğinizin iddia edilmesi riski oldukça yüksektir. Sizin artık yapabileceğiniz tanık sunmak gibi bazı yollar ile kira bedellerini gerçekten ödediğinizi kanıtlamaktır. Bu süreçten olumlu bir sonuç almak için avukat desteği almanızı tavsiye ederiz. Bunun için büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.
hakan karateke
6 Kasım 2018
merhaba 8 yıllık kiracım var geçmişten kalan kira borçları var ihtar çekmedim ve şu anda da 3 kira ödemedi banka hesabımdan ispatlaya bilirim düzensiz ödemelerini nasıl bir yol izlemeliyim..teşekkür ederim..
Mıhcı Hukuk Bürosu
6 Kasım 2018
Merhabalar, kiracınız kirasını ödemez veya geç ödemeyi adet haline getirir ise bunun haklı neden fesih sebebi olduğunu öne sürerek kira sözleşmenizi feshedebilirsiniz. Bunun için öncelikle ihtar çekmenizi takip ederek tahliye amaçlı icra takibi başlatabilirsiniz.
Write a comment: