İsim Nasıl Değiştirilir?
Günümüzde toplumsal yapının özellikleri oldukça kısa sürede değişim göstermektedir. Bu durumun bir yansıması olarak geçmişte aile bireylerinin tercihine göre konulan isimler zamanla kişi üzerinde bir takım rahatsızlıklar doğurabilmektedir. Örneğin bir zamanlar toplumda yaygın bir şekilde kullanılan “Satılmış” ismi günümüzde alay ve gülünç konusu olarak algılanabilmektedir. Bununla birlikte kişinin hayatında sonradan ortaya çıkan durumlar hâlihazırdaki isminin kötü anılmasına yol açabilmektedir. Yine kişiler sahip oldukları isimlerle kendi karakterleri arasında ilişki kuramamakta bu durumdan dolayı mutsuzluk duyabilmektedir. Buna benzer durumlarda günümüzde sıklıkla başvurulan işlemlerden biri isim değişikliğidir. Türk Hukukuna göre bu işlemin yapılabilmesi için Medeni Kanunun 27. maddesine göre isim değiştirme davası açılması gerekir.
İsim Değiştirme Davası Nerede Açılır? Gerekli Belgeler Nelerdir?
İsim değiştirme davası, kişinin yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki asliye hukuk mahkemesinde açılır. İsim değiştirme davasında en önemli nokta adın değiştirilmesi konusunda haklı bir nedenin varlığının, yani bu davayı açmakta kişinin hukuka uygun bir yararının olduğunun açık bir şekilde ispatlanması gerekliliğidir. Bir başka ifadeyle haklı nedenin var olduğunu iddia etmek yeterli olmayacak, bunun hukuki araçlarla ispatı gerekecektir. Aksi halde davanın reddi sonucuyla zaman ve para kaybına uğranabilir. Bu bakımdan alanında uzman bir isim değiştirme avukatından hukuki yardım alınması istenilen sonuca ulaşmada etkili olabilir. İsim değiştirme davasında ispatlanması gereken haklı neden kişiden kişiye değişebilir. Ancak sıklıkla dava konusu yapılan haklı nedenlere aşağıdaki durumlar örnek verilebilir:
- İsmin gülünç, çirkin, iğrenç veya ahlaka aykırı bir anlam taşıması
- İsmin elverişsizliği veya söylenmesinin güç olması
- Aynı ismin birden fazla kişi tarafından kullanılması nedeniyle başkaları ile karışıklığa yol açması
- Din ve uyruk değiştirme
- Cinsiyet değiştirme
- Kişinin başka bir isim ile tanınıyor olması
- İsmin kişinin ilerlemesine veya ticari faaliyetlerine engel olması
- Aileden birinin ağır suç işlemesi veya kötü şöhret sahibi olması
- Kullanılması yasak isim kullanılıyor olması
- Kişisel ilişki sağlama
İsim değiştirme davası açmak için bir süre var mıdır?
İsim değiştirme davasında süre sınırı yoktur. Kişi adının değişmesi için haklı sebebin varlığı halinde istediği zaman isim değişikliği davası açabilir.
İsim değiştirme davası ne kadar sürer?
İsim değiştirme davası mahkemenin yoğunluk durumuna göre değişmekle birlikte yaklaşık 2-4 ay arasında sonuçlanmaktadır.
İsim değiştirme davası ile isim düzeltme davası aynı işlemler midir?
İsim değişikliği davası ile isim düzeltme davası birbirinden farklı işlemlerdir. İsim değişikliği davası ile haklı bir nedenin varlığı halinde, hâlihazırda kullanmakta olduğunuz isminizin yanına yeni bir isim ekletebilir veya eski isminizin yerine yeni bir isim alabilirsiniz. Ancak isim düzeltme davası, mevcut isminizdeki harf hatalarının nüfus kayıtlarında düzeltilip doğru şekilde yazılması işlemidir. Ayrıca düzeltme davasında yukarıda ifade edilen haklı nedenin varlığının ispatı gerekmez. Nüfus kaydı sırasında bir hatanın mevcut olduğunun ispatlanması yeterlidir.
İsim ekletmek veya sildirmek mümkün müdür?
İsim ekletmek veya sildirmek, haklı gerekçenin varlığı halinde mümkündür. Örnek olarak kişinin nüfustaki isminden başka isim ile bilinmesi veya ailede aynı isimde kişilerin olması nedeni ile karışıklığın önüne geçmek bakımından istenebilir. Bu nedenler tabi ki her olayın özelliğine göre farklı olarak değerlendirilebilir ve farklı nedenler ileri sürülebilir.
İsim değiştirme davası sonucunda aile ile olan ilişki kesilir mi?
Dava sonunda ismin değişmesi kişisel duruma etki etmez. Örneğin kişinin ailesiyle olan soybağı kesilmez, mirasçılık ilişkisi devam eder.
2018 Yeni İsim Değiştirme Kanunu (Davasız İsim Değişikliği)
2018 de gelen yeni değişikliğe göre artık davasız da isim değişikliği mümkündür. Ancak bu değişiklik oldukça sınırlı sayıda nedenlerle yapılabilmektedir. Genel olarak isimlerde harf hataları varsa bu değişiklik nüfus müdürlüğü ile yapılabilmektedir. Örnek olarak ismin Hatice olması gerekirken Hatçe olarak yazılması verilebilir. Bu gibi örneklerin dışındaki isimler hala dava yoluna gidilerek değiştirilmelidir.
İsim değişikliği davasının sonunda ne olur?
İsim değişikliği davası sonucunda mahkeme kararının taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde temyiz edilmemesi durumunda karar kesinleşir. Temyiz edilmişse Yargıtay incelemesinin yapılması beklenir. Kararın kesinleşmesi sonrasında verilen değişiklik hükmünün ilan edilmesi gerekir. Bu ilan kişinin sosyal durumuna göre ulusal veya yerel gazetede yapılabilir.
İsmin değiştirilmesinden zarar gören kimse bunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.
Dava sonlandıktan sonra tüm devlet ve banka sistemlerinden isminiz hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak değişecektir. Bir talepte bulunmanıza gerek yoktur. Yine de bazı evraklarınızı değiştirmek isterseniz ilgili kuruma verip yenisini alabilirsiniz.
İsim değiştirme davası dilekçe örneğine bu linki tıklayarak ulaşabilirsiniz. Burada genel olarak bir dava dilekçesi örneğini verdim ancak “dilekçe örneği” makalemde risklerini belirttiğim üzere bu davanın avukat vasıtası ile açılması sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca bu yazı isim değiştirme davasını avukatla açmak zorunlu mudur? sorunun da cevabı olacaktır.
İsim Değiştirme Ücreti Ne Kadardır?
İsim değiştirme ücreti ile çokça sayıda sorular gelmesi nedeni ile bu kısmı güncellemek durumunda kaldım. İsim değiştirme ücretini burada belirtmek doğru olmayacaktır. Bu durum hem meslek etiği ve kuralları gereği hem de burada yazacak yazının her zaman güncel olmaması nedeni ile uygun olmamaktadır. İsim değişikliği ücreti ve dava masrafı konusunda mail veya form yolu ile bilgi alabilirsiniz.
Düzenleme: Sayfa aşağısında yüzlerce yorum ve cevap oldu. Mutlaka sizin sorunuzla alakalı bir soru cevap durumu mümkündür. Bu bakımdan yorumları okumanızı rica ediyorum. Dava açmak için bize ulaşabilirsiniz veya sorunuz için avukata sor bölümünden ulaşabilirsiniz.
Son olarak aşağıdaki isimler bir gazete köşesinde yer almış ilginç isim ve soyisimler olarak yayınlanmıştır. Bu isimler ve soyisimler kesinlikle değişebilir niteliktedir.
Soyisim değişikliği nasıl olur?
Soyisim değiştirme için de isim değişikliği gibi dava açmak gerekir. Bu dava isim değiştirme davasına benzer özellikler göstermektedir. Ancak soyisim değiştirme davası için hukuk düzeni tarafından ek bir takım şartların yerine getirilmesi aranmaktadır.
607 Comments
Kerem
27 Temmuz 2018
2 ismim var, ilk ismim dedemin ismi. Kendisinin utanc verici bir seyler yaptigini ogrendigim icin bu ismi silmek istiyorum. Bunun icin dava acmak istiyorum ancak olumlu sonuclanirsa ehliyet, kimlik ve pasaportumu en bastan mi almam gerekli? Bir de sizle calisirsak ne kadar odememiz gerekiyor?
Tesekkurler
Kerem
Barış Güler
31 Temmuz 2018
Merhabalar oğlum için yazıyorum oğlumun ismi Barış soyadımız ise Güler ama maalesef gittiği yerlerde hep dalga geçilip aşağılanıyor aslında ismindende soyismindende memnun Barış Güler diye bir şahıs var Muhammer Gülerin oğlu benim oğluma okulda fetöcü diyip duruyorlarmış oğlum isminden ve soyadından ne kadar memnun olsada çevresi ciddi olmasa bile dalga geçip çocuğumu rahatsız ediyorlar çocuğuma uzun uğraşlar sonucunda eski bir isim koyalım dedik ailemiz zaten eski türklere dayanıyor Tengri Kağan koymak istiyoruz Tengri Kağan bir isim ama bunu Tanrı olarak algılayıp çocuğuma bu ismin konmasına izin verilirmi verilmezmi sormak istedim teşekkürler.
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, ismin dalga konusu olması ismin değiştirilmesi için nedendir. Onun dışında kişi koyacağı ismi seçebilir, koymak istediğiniz isim bakımından bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Nazlıcan
7 Ağustos 2018
Merhaba benim ismim Nazlican ve ben bu ismi beğenmiyorum ismimi değiştirebilirmiyim degistirebilirsem ücret ne kadar tutar
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, esasen bir haklı bir neden olmalıdır. Ancak nedensiz de dava açıp değiştirdiğimiz davalarımız oldu ama bu durumda davanın ret olma ihtimali bulunduğunu müvekkillerimize belirtiyoruz.
Kenan K.
8 Ağustos 2018
Merhaba Adım Kenan ben bu ismi Kenan Evren yüzünden değiştirmek istiyorum. Mümkün müdür?
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Bu nedenin kabul göreceğini düşünmüyorum ancak yine de bize başvurabilirsiniz uygun bir dilekçe yazarak değişikliği sağlayabiliriz.
müjdet kaya
12 Ağustos 2018
merhaba benim adım müjdet kaya ben ismim harf değişikliği yapılmasını istiyorum ve yanına isim ekletmek istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir
Av. Mustafa Mıhcı
13 Ağustos 2018
Merhaba, bu durumda isim değişikliği mümkündür. Tanık gösterme en kolay yol olacaktır. Bizimle çalışmak isterseniz detayları mail ile bildirebiliriz.
yunus selber
12 Ağustos 2018
merhaba adım yunus ismimin yanına emre adınıda ekletirmek istiyorumda bu bana kaça mal olur yunus balığı demeleri rahatsız ediyor beni sürekli birde avukat tutmam gereklimi acaba
Av. Mustafa Mıhcı
13 Ağustos 2018
Davanın ret olması durumunda bir daha açılma durumu olmadığından avukatla çalışmanızı öneririm. İsim değişikliği ücreti konusunda mail ile yazarsanız bilgilendirme yapalım.
Hasan Hüseyin
14 Ağustos 2018
Merhabalar, ben dinini değiştirdim ve deist oldum. İsmim dinimle uyumlu değil. 18 yaşındayım. Değiştirmem mümkün müdür?
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, elbette din değişikliğine dayalı olarak isim değişikliği mümkündür.
Alya
18 Ağustos 2018
Merhaba Mustafa Bey;
Ben 12 Haziran 2018 Tarihinde avukatım aracılığı ile isim değişikliği yaptım. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ancak fırsat bulduğum 16 Ağustos günü Nüfus Dairesinden isim değişikliğimin bildirilmediğini öğrendim. Avukatlık bürosu ile görüştüğümde gerekçeli kararın yazılmadığı için muhtemelen adli tatilden sonraya kaldığı paylaşıldı. Adli tatil 20 Temmuzda başladığı neden 40 gün içinde bu kararın yazılmadığını sorduğumda mahkemenin bu işlemi resen yaptığını, kendilerinin dava kararı verildikten sonra dava ile işlerinin bittiğini paylaştılar. Bu durumda benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Yardımınızı rica ediyorum.
Teşekkürler.
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, avukatınız varken meslek etiği gereği görüş bildirmem doğru olmaz malesef.
Selver Aksu
18 Ağustos 2018
Merhaba benim ismim Selver . Sosyal çevrem olsun ailem arkadaşlarım olsun herkes dalga geçiyor sel ver sır verme gibi saçma sapan şakalarda bulunuyorlar bu durum beni çok rahatsız ediyor bunun yüzünden dışarı çıkmadıgım kimseyle görüşmediğim zamanlar oldu. İsmimi Elif olarak değiştirmek istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor yeni kanunları bilmiyorum herhangi bir ücret alınıyor mu? yardımcı olursanız cok sevinirim iyi günler
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, isim için dava açılması gerekmektedir.Elbette mahkeme masrafları alınacaktır.
şeyma
29 Ağustos 2018
merhaba benim adım şehriban ismimi taşıyamıyorum.Bazen öyle bir oluyorki söyleyemiyorum bile çevrem şeyma olarak biliyor hitap ediyor . Yeni sistemin geldiğini duydum herkes bir defalığa mahsus isim ve soyisim değişetirebilecekmiş beden yararlanabilirmiyim lütfen yardımcı olun
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, malesef bu değişiklikten siz yararlanamazsınız. Ancak basit harf hataları olması gerekir. Onun dışında dava açılması gerekmektedir.
Necati Adıyaman
10 Eylül 2018
Merhabalar. İsmim Necati ama bana hep Neco diye hitap ediyorlar ve bu beni rahatsız ediyor. İsmimi değiştirmek istiyorum fakat bir sorum var. Ben üinversite öğrencisiyim. İsmimi değiştirdiğimde okuldaki kaydım otomatik olarak değişecek mi yoksa benim bir müdahale yapmam gerekli mi ?
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, okullar MERNİS sistemi üzerinden kayıtları çekebildiği için değişiklik otomatik yapılacaktır. Ancak yapılmaz ise de bir dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz.
Nazlı Esra CEYHAN SÜMTER
26 Eylül 2018
Merhaba,
Kimliğimden ikinci ismimi sildirmek istiyorum, Esra CEYHAN’la birlikte anılmaktan ve alay konusu olmaktan evlendikten sonra bile kurtulamadım. Ayrıca İspanyol asilzadeleri gibi bir isme sahip olmak da yorucu, nasıl bir yol izlemeliyim? Nüfus idaresine dilekçe ile halledilebilir mi?
Esra Karaman
1 Ekim 2018
Merhaba benim kimlikte Lütfiye diye yazan ismimi Esra olarak değiştirmek için dilekçemi verdim sonra Eylül ayında duruşmaya gittim ve tanık göstermemi istedikleri için duruşmayı Aralık ayına ertelediler.
Bunun için yine dilekçe yazmam gerekiyormuş ve bu dilekçede tanığın bilgilerini de yazmam gerekiyormuş.
Bu dilekçe için sürem varmı? Dilekçedeki tanık için ne kadar ücret ödemem lazım?
Ve ben 17 yaşındayım.
Av. Mustafa Mıhcı
3 Ekim 2018
Merhaba, avukat ile yapsaymışsınız keşke. Umarım tanık bildirme süresini geçirmediniz. Bir avukattan destek almanızı öneririm.
yorum
19 Ekim 2018
Merhaba.
Bir sonraki duruşma tarihine kadar tanık bilgilerinizi içeren beyan dilekçenizi mahkemeye sunmanız gerekmektedir. Mahkemeler bu konuda genel olarak bir bedel belirtmemektedir. Dava açma hakkı ergin bireylere aittir. Ergin olmayan kimselerin yasal temsilcileri ile dava açmaları gerekir.
Mehmet
8 Ekim 2018
İki isim olan adımı teke isme düşürsem ücretini öğrenebilir bilirmiyim.
Mıhcı Hukuk Bürosu
23 Ekim 2018
Merhaba.
Ücret hususunda, konuyu nedenleriyle ileterek bize mail ya da telefon yoluyla ulaşabilir ve bu şekilde bilgi edinebilirsiniz.
Sümeyye Başak
9 Ekim 2018
Merhaba. Benim adım kimlikte Sümeyye. İsmimi değiştirmek istiyorum çünkü süm, sümi, sumo gibi lakaplar takıyorlar. Ben bu lakaplardan rahatsız oluyorum. Bu isim benim karakter özelliklerime uymuyor aynı zamanda dünya görüşüme uymuyor ve sosyal medyadaki genellemerden rahatsız oluyorum. Bende doğduğumda bana vefat eden babamın verdiği isim olan ”Başak” ismini kullanmak istiyorum. Ben şuan 18 yaşından küçüğüm ne yapmam gerekiyor? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum..
yorum
19 Ekim 2018
Merhaba.
İsim değişikliğinin gerçekleşmesi için mahkeme, haklı bir sebebin varlığını aramaktadır. Bu noktada sizin hakkınızda kullanılan kısaltmaların, günlük hayatın içinde yaşadığınız sıkıntıların açıklandığı iyi bir dilekçe hazırlanması faydalı olacaktır. Ayrıca kullanmak istediğiniz ismin günlük hayatınızda kullanılması da önemli bir gerekçedir. Ergin olmayan bireylerin ailesi tarafından vekalet almaları gerekmektedir. İsim değiştirme davalarında başvurunun yapıldığı dilekçe büyük önem taşımaktadır bu konuda hukuki destek almanızı tavsiye ediyoruz. Büromuzun iletişim bilgileri aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Rumeysa
15 Ekim 2018
Adim rumeysa soylenmesi zor ve cevremdekiler bana rumoş rümüş diyorlar vr cok rahatsiz oluyorum gozde olarak degistirmek istiyorum sizce gecerli sebep mi ve ücreti nekadar olur
yorum
19 Ekim 2018
Merhabalar, isim değiştirme konusunun düzenlendiği kanun maddesine göre kişinin isim değiştirme davası açmak için haklı bir sebebe sahip olması öngörülmüştür. Yargıtay’ın kabul ettiği sebepler “ismin kişinin günlük hayatına devam etmesini zorlaştırması” esasına dayanır. Buna dayanarak, gerekçelendirildiği halde kişisel sebepler de geçerli sayılır. Bu davanın en kısa sürede hallolmasında hukuksal destek almak önem arz eder. Destek için büromuzla iletişime geçebilirsiniz.
Nurdan
17 Ekim 2018
Merhaba ismim nurdan Nur olarak kısaltmak istıyorum dava açmadan mümkün mü
yorum
19 Ekim 2018
Sebebinizin geçerli olduğunu mahkeme huzurunda kanıtladıkça dava açarak isminizi kısatabilirsiniz. Dava sürecinin olabildiğince kısa süremesi için hukuki destek almanızı öneririz. Bunun için hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.
yorum
19 Ekim 2018
Sebebinizin geçerli olduğunu mahkeme huzurunda kanıtladıkça dava açarak isminizi kısaltabilirsiniz. Dava sürecinin olabildiğince kısa süremesi için hukuki destek almanızı öneririz. Bunun için hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.
Dilek
31 Ekim 2018
Benim adım Dİlek ti ve ben erkeğim. bir hafta önce nufus müdürlüğüne dilekçe yazdım verdim nezaman sonuçlanır ve ücret gerektirirmi
Mıhcı Hukuk Bürosu
2 Kasım 2018
Merhabalar, isim değişiklikleri ancak küçük çaplı maddi hatalar olması halinde nüfus müdürlüklerine dilekçe yazarak düzeltilebilir. Bunun dışında geçerli bir sebebe dayanmak suretiyle dava açarak ismini değiştirebilirsiniz.
ARİF MUSAŞAHİN GEZER
8 Kasım 2018
Merhabalar benim adım ARİF MUSAŞAHİN GEZER ben ismimin uzun olmasından dolayı sevmiyorum hep bir yerlerde sıkıntı çıkıyor dalga konusu oluyor,isimlerimden ARİF VE ŞAHİN i sildirmek istiyorum onun yerine Yaman Musa Gezer yaptırmak istiyorum mümkün mü acaba ?
Mıhcı Hukuk Bürosu
9 Kasım 2018
Merhabalar, mahkeme nezdinde geçerli görülecek bir sebebiniz varsa ismini değiştirmeniz veya kısaltmanız mümkündür.
SÜLEYMAN ACAR
12 Kasım 2018
MERHABA ADIM SÜLEYMAN YANINA BİR İSİM DAHA EKLETMEK İSTİYORUM.BUNUN İÇİN NE YAPMALIYIM.BÜTÜN DETAYLARI İLE BİLGİ VERİR MİSİNİZ.ÜCRET HAKKINDA DA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.
Mıhcı Hukuk Bürosu
12 Kasım 2018
Merhaba, isim ekletmek işlemi için haklı sebebe dayalı olarak isim değişikliği davası açılmalıdır. Dava masrafları ve avukatlık ücretleri bilgilerini etik açıdan bu mecradan verememekte olup bu bilgiler için bizimle iletişime geçmenizi öneririz.
Necmettin
13 Kasım 2018
Ücret ne kadar
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
Merhaba, ücret ve diğer ayrıntılarla ilgili bilgi almak için bizimle web sitemizin iletişim bölümünde yer alan adres, telefon veya mail kanallarıyla irtibat kurabilirsiniz.
ÇAĞLAR EROĞLU
1 Aralık 2018
MERHABA ADIM ÇAĞLAR FIRAT EROĞLU FAKT BEN ÇAĞLAR EROĞLU OLARAK TANINIYORUM YANİ “FIRAT” İSMİNİ ÇOK AZ KİŞİ BİLİYOR BİRÇOK RESMİ VE ÖZEL KURUMDA DA ÇEŞİTLİ PROBLEMLER YAŞIYORUM NE YAPMAM GEREKİR FIRAT’I SİLDİREBİLİR MİYİM
Mıhcı Hukuk Bürosu
3 Aralık 2018
Merhaba, ikinci isminizi sildirebilmeniz için isim değiştirme davası açmanız gerekir. Mahkeme haklı gerekçelerin varlığını arar. Çevreniz tarafından farklı tanınıyor olmanız ve yaşadığınız diğer problemler haklı neden olarak mahkemece kabul edilebilir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Tülay durmaz
20 Aralık 2018
Merhaba sayın avukat ,
Benim isim değiştirme davasıyla ilgili bir sorum olacak. Dava red edildiği takdirde yatırdığım harç parasını geri alabilir miyim ? Eğer kabul edilirse gazeteye ilan parasınıda benim mi ödemem gerekiyor ? Hak kaybı derken neyden söz ediliyor
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Aralık 2018
Merhaba, isim değiştirme davası haklı bir sebeple açıldığı sürece genelde reddedilmemektedir. Gazete ilan parası eğer yeterliyse gider avansından temin edilir. Gider avansının yeterli olmaması halinde sizden istenecektir. Fakat bu ücretler yüksek meblağlar değildir. Size daha fazla yardımcı olabilmemiz için lütfen büromuzla iletişime geçiniz.
Mehmet Ceyhan
21 Aralık 2018
Selamün aleyküm sayın avk. Mustafa bey ,ismim Mehmet Ceyhan ,babamın adı da aynı,ve köyümüzün yarısından fazlası akraba ve toplam 4tane Mehmet Ceyhan var sürekli sorun yasiyorum hem ismimi hem soyismini değiştirmek istiyorum artı biz öz olarak beş erkek kardeşiz yaşım 39 en kucukleriyim,babam beş çocuklu eşini bırakıp başka bir kadını kaçırıp gitti kaçırdığı kadını en büyük abime yapmaya çalışıyordu lakin kendisine almis ,annem köyde ben kırk günlük iken kendini zeytin ağacına aşmış o zamanın muhtarı kurtarmış sinir olupManisa sinir Hastanesi’nde uzun müddet tedavi gördü ,şuan çok şükür iyi ben bakıyorum annemi ,ve babamın adı çevremde kötü olarak tanınıyor,ben yaklaşık bu olayları öğreneli 21 yıl oldu ve o günden beri babamla konuşmuyorum ve babamın kötü geçmişinden dolayı evlenemiyorum ismimi ve soy ismimi değiştirebilir miyim
Mıhcı Hukuk Bürosu
24 Aralık 2018
Merhaba, bahsettiğiniz sebepler isminiz değiştirilmesi için yeterli haklı sebeplerdir. İsim değiştirme davası açarak isminizi neden değiştirmek istediğinizi hakime anlatmalı ve y
Serkan
22 Aralık 2018
Merhaba Sayın avukat
1.ci ismim dedemin ismi olduğundan dolayı sildirmek istiyorum ismim niyazi fakat dalga alay gecen cok ismi sildirmek istiyorum mümkünmüdür
Mıhcı Hukuk Bürosu
24 Aralık 2018
Merhaba, isminizin espri konusu olması isim değiştirme için haklı sebeptir. İsim değiştirme davası açarak isminizi sildirebilir ya da o ismi başka bir isimle değiştirebilirsiniz. Büromuzu ararsanız size daha fazla yardımcı olabiliriz.
Write a comment: