Soyadı Değiştirme Davası

Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır?

Soyadı Kanununa göre; her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, öz adından başka soyadı kullanmaya mecbur olup; kural olarak doğan her çocuk, babasının soyadını alır. Dolayısıyla soyadı taşımak her vatandaş için zorunludur ve hukuk düzeni tarafından koruma altına alınmıştır. Herkesin ailece anılmasına yarayan öz adından sonraki adı olan soyadı; doğum, evlenme, evlat edinme, seçme veya idari karar ile kazanılabilmektedir. Ancak günümüzde birçok kişi bu yollardan kazanmış olduğu soyadını hayatında karşılaştığı çeşitli durumlar yüzünden değiştirmek istemektedir. Türk hukukunda soyad değişikliğinin gerçekleşmesi için Medeni Kanunun 27. maddesine göre soyadı değiştirme davası açılmalıdır.

Soyadı Değiştirme Davası Nerede Açılır? Gerekli Belgeler Nelerdir?

Soyadı değiştirme davasında isim değiştirme davasında olduğu gibi haklı nedenlere dayanılarak soyadın değiştirilmesi talebi asliye hukuk mahkemesinden istenir. Soyad değiştirme davasının en önemli noktası, haklı nedenin varlığının hakim önünde hukuki araçlarla ispatlanmasının zorunlu olmasıdır. Bir başka deyişle haklı nedenin olduğunu dilekçede iddia etmek davanın kazanılmasında yeterli olmayacak, dava süresince iddia edilen haklı nedenin hukuki delillerle usulüne uygun olarak ispatlanması gerekecektir. Soyadı değiştirme davasında ispat, tanık dinlenilmesi başta olmak üzere hukuken geçerli kabul edilen her türlü delille yapılabilir. Soyadı değişikliğinde gerekli belgeler hangi nedenden dolayı değiştirmek istediğinize göre farklılık gösterecektir. Bu özellik arz eden durum nedeniyle soyadı değişikliği davasında alanında uzman bir avukattan hukuki yardım alınması davanın kazanılmasında etkilidir.

Soyadı değiştirme davasında ileri sürülen haklı nedenler kişiden kişiye değişmekle beraber yargı kararlarında sıkça karşılaşılan örnekleri aşağıdaki gibidir:

  • Aileden birisinin ağır suç işlemesi
  • Din ve uyruk değiştirme
  • Gülünç, çirkin ve ahlaka aykırı bir anlam taşıma
  • Yabancı olduğu izlenimini doğurma
  • Telaffuz ve yazımının zor olması

Ek olarak bazı Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi kararlarına göre soyadı değişikliğinde;

  • Boşanma sonrasında velayetin anneye verilme durumunda anne çocuğa kendi soyismini verebilir.
  • Uzun yıllardır kendisine bakmayan babanın soyismini almak istemeyen birey soyismini değiştirebilir.

Soyadı Değiştirme Davasının Süresi Nedir? Davayı Kimler Açabilir?

Soyadı değiştirme davası dosya süresinde tamamlanırsa genelde tek celsede sonuçlanmakta ve yaklaşık olarak 3 ay civarında sürmektedir.

Soyad kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardan olduğu için hukuken tüm işlemleri yapmaya yetkili tam ehliyetliler ve bazı işlemleri yapmaya yetkili sınırlı ehliyetliler bu davayı sadece kendileri veya avukatları ile açabilirler.

Hukuken işlem yapma yetkilileri kısıtlanmış sınırlı ehliyetsizler, bu davayı yasal temsilcilerinin(veli, vasi) rızası olmak şartıyla kendileri veya avukatları ile açabilirler.

Hukuken işlem yapma yetkisi olmayan tam ehliyetsizler ise bu davayı bizzat ya da yasal temsilcileri yoluyla açamaz. Bununla birlikte önemli bir sebebin varlığı halinde yasal temsilcinin(veli, vasi) bu davayı tam ehliyetli adına açabilmesi mümkün olabilir.

Soyadı Değişikliği Sonrasında Seçilen Yeni Soyadı Bakımından Kısıtlamalar Var mıdır?

Soyadı Kanununa göre rütbe, memuriyet, aşiret, yabancı ırk, millet isimleriyle edep ve ahlaka aykırı veya gülünç olan soyisim kullanılması yasaklanmıştır. Bununla birlikte Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanuna göre isim ve soyisimlerde kural olarak Türk alfabesindeki harflerin yer alması gerekmektedir. Dolayısıyla soyisim değiştirme davası ile eski soyadının yerine gelmesi istenen yeni soyismin bu kriterlere uygun olarak seçilmesi gerekmektedir.

Soyadı Değişikliği Davası ile Soyisim Düzeltme Davası Aynı İşlemler midir?

Soyadı değişikliği ile soyisim düzeltme davası birbirinden farklı işlemlerdir. Soyisim değiştirme davası ile haklı bir nedenin varlığı halinde, hâlihazırda kullanmakta olduğunuz soyisminizin yerine yeni bir soyisim alabilirsiniz. Ancak soyisim düzeltme davası, mevcut soyisminizdeki harf hatalarının nüfus kayıtlarında düzeltilip doğru şekilde yazılması işlemidir. Ayrıca soyisim düzeltme davasında yukarıda ifade edilen haklı nedenin varlığının ispatı gerekmez. Nüfus kaydı sırasında bir hatanın mevcut olduğunun ispatlanması yeterlidir.

Kişilerin Yurtdışında Yaptığı Soyisim Değişikliği Türkiye’de Geçerli Olur mu?

Yurtdışında açılan davanın sonucunun Türk hukuk sistemi ve nüfus kayıtları bakımından geçerli kabul edilmesi özel hukuki düzenlemelere tabi olup, her somut olay bakımından özel olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Ancak yurtdışında değişmiş olan soyismin Türkiye’de değiştirilmesi için dava açılabileceği gibi tanıma davası da açılabilir.

Soyadı Değiştirme Davası Sonrası- Eşe ve Çocuklara Olan Etkisi

Soyadı değiştirme davası sonucunda mahkeme kararının taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde temyiz edilmemesi durumunda karar kesinleşir. Temyiz edilmişse Yargıtay incelemesinin yapılması beklenir.

Kararın kesinleşmesi sonrasında verilen değişiklik hükmünün ilan edilmesi gerekir. Bu ilan mahkemenin takdirine göre ulusal veya yerel gazetede yapılabilir.

Soyadının değiştirilmesinden zarar gören kimse bunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl içinde mahkemeye başvurarak değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.

 

Soyadı değiştirme davası sonunda verilen mahkeme kararıyla yapılacak değişikliğin sonuçları resmi nikahlı eşe ve ergin olmayan çocuklara da etki eder. Nüfus müdürlüğü kendiliğinden eş ve ergin olmayan çocukların soyadını da düzeltir.

Son olarak aşağıdaki isimler bir gazete köşesinde yer almış ilginç isim ve soyisimler olarak yayınlanmıştır. Bu soyisimler kesinlikle değişebilir niteliktedir.

Düzenleme: Sayfa aşağısında onlarca yorum ve cevap oldu. Mutlaka sizin sorunuzla alakalı bir soru cevap durumu mümkündür. Bu bakımdan yorumları okumanızı rica ediyorum. Dava açmak için bize ulaşabilirsiniz veya sorunuz için sağ alttaki kutucuktan ulaşabilirsiniz.

Avukat Danışma

    Yazıyı Paylaş
    • 1
    •  
    •  
    •  
    •  
      1
      Share
    1. 28 Kasım 2017

      Merhaba. Babamla uzun sure gorusmedik. Babam vefat etti annemin soy adını almak istiyorum. Bu mümkün mü ve hem süre hemde maliyet bilgisine nasıl ulasabiliriz.

      • 13 Kasım 2018

        Merhaba, isim değişikliği işlemi ancak dava ile gerçekleştirilir. Bunun için mahkemeye haklı bir neden sunmanız gerekir. Ayrıntılı bilgi ve hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    2. 1 Aralık 2017

      Merhabalar evlenirken kızlık soyismimi de almıştım ama kamu kurumlarında karışıklık oluyor kızlık soyadımı sildirip eşimin soyismi ile devam edebilir miyim?

      • 13 Kasım 2018

        Merhaba, bu değişikliği mahkeme kanalı ile dava açarak gerçekleştirebilirsiniz. Mahkeme bir takım haklı nedenlerin varlığını arar. Bahsettiğiniz durum mahkemece haklı görülecektir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    3. 3 Aralık 2017

      Mrb kardeşimin yaptıgı ticaretten dolayı borçları var ve tanımadıgım kişler tarafından tehdit ediliorum ve beni ölümle tehdit ediyorlar beni bulmalarını istemiyorum ve ailem ve kardeşimle görüşmek istemiyorum adımı soyadımı degiştirmek istiyorum.bu konuda görüşebilir miyiz ?

      • 16 Kasım 2018

        Merhaba, ad – soyad değişikliği dava yolu ile gerçekleştirilir. Bizimle web sitemizin iletişim bölümünde yer alan telefon, mail ve adres bilgilerimiz kanalı ile iletişime geçebilirsiniz.

    4. 11 Aralık 2017

      Merhabalar öncelikle şunu belirtmek istiyorum benim amcamın çocukları ve baba annem le konuşmuyorum bazı nedenlerden dolayı ve bu sülalenin soyismini taşımak istemiyorum ailemle herhangi bir problemim yok sadece akrabalar yüzünden bu soyisimden kurtulmak istiyorum ne yapmam gerek ve maddi açıdan ne olur öğrenmek istiyorum

      • 13 Kasım 2018

        Merhaba, soy isim değiştirmek için dava açmanız gerekmektedir. Bu dava isim değiştirme davasına benzerlik gösterse de hukuki açıdan daha zorlu ve uzun sürdüğünden hukuki yardım almanız isabetli olacaktır. Dava işlemleri ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    5. 11 Aralık 2017

      İyi günler; el yazması nüsuf kağıtları varken soy ismim çınar dı, dijital yazıya geçince çinar oldu. Şimdi çinar olan soyadımı çınar yapmak istiyorum. izlemem gereken yol nedir? Bunun nüfus müdürlüğünde yapılabilindiği söyleniyor. Bu konuda bilginizden yararlanmak istiyorum. şimdiden teşekkürler..

      • 13 Kasım 2018

        Merhaba, Nüfus kanunu ek geçici maddesi gereğince bu tür yazım yanlışları Nüfus Müdürlüğüne verilecek bir dilekçe ile düzeltilebiliyor. Şayet bu talebiniz red edilirse dava açma hakkınız saklıdır. Soy isim değiştirme davası açabilirsiniz. Dilekçe ve dava işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    6. 24 Aralık 2017

      MERHABA AD VE SOYADIMDAN MEMNUN DEĞİLİM ADIMI KOYAN KİŞİYLE ŞAHSİ HUSUMETİM VAR.SOYADIM İSE AİLEVİ HUSUMETTEN DOLAYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM 19 YAŞINDAYIM.HANGİ EVRAKLAR VE NE KADAR ÜCRET GEREKİYOR MAİLDEN YOLLARSANIZ SEVİNİRİM.

      • 14 Kasım 2018

        Merhaba adınızı ve soyadınızı ancak dava yolu ile değiştirebilirsiniz. Mahkemeye sunacağınız haklı nedenler burada önem taşır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    7. 31 Aralık 2017

      Annem ile babam fiilen 7 senedir ayrılar ama boşanma davası henüz yeni sonuçlandı. Babamla 5 senedir görüşmüyorum, nafaka davası sonucunda her ay nakafa alıyorum, öğrenciyim. Manevi olarak yarardan çok zararı oldu ve soyadımı annemin kızlık soyadına geçmem mümkün müdür? Avukatımıza danıştığımda yüz kızartıcı suç vs. olmadığı sürece babandan gelen soyadını değiştiremezsin dedi. Sizin fikrinizi de alabilir miyim?

      • 30 Kasım 2018

        Merhaba, güncel Yargıtay kararına göre boşanan çiftlerin çocukları annenin kızlık soyadını alabilir. Soyadı değiştirme davası açarak annenizin kızlık soyadını alabilirsiniz. Davayla ilgili önerilerde bulunabilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    8. 7 Mart 2018

      Avukat bey, soy ismim çok gülünç olduğundan değiştirmek istiyorum. Ancak masraflarının ne kadara mal olacağını bilmediğimden bir türlü dava açamıyorum. Gerekli evraklar ve masraflarının ne kadara mal olabileceğini mail adresimden bilgilendirirseniz çok sevinirim.

      • 13 Kasım 2018

        Merhaba, soy isim değişikliği için dava açmanız gerekmektedir. Dava masrafları ve dava sürecinde gerekli evrak bilgileri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    9. 8 Mart 2018

      soyadımı değiştirmek istiyorum şahitsiz degistirebilimiryim şahidim yok baba soyadını taşımak istemiyorum

      • 16 Kasım 2018

        Merhaba, soyadınızı dava yolu ile değiştirebilirsiniz. Soyadı değişikliği talebinize haklı gerekçeler göstermelisiniz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    10. 1 Nisan 2018

      Kızım henüz 3 yaşında ve eşimle boşanıyoruz. Ahlaksız bir hayat sürdüğü ve beni aldattıgi için.. Kızım reşit olmadığı için onun yerine ona kızlık soyadımı vermek için ne yapabilirim
      . Mail atar misiniz

      • 6 Aralık 2018

        Merhaba, boşanmanın ardından kızınıza kızlık soyadınızı verebilmeniz mümkündür. Bunun için soyadı değiştirme davası açmanız gerekmektedir. Daha fazla yardımcı olabilmemiz için telefon ya da maille ulaşabilirsiniz.

    11. 6 Nisan 2018

      Merhaba soyadım Demirci, soyadımla çok fazla alay ediliyor ve bundan çok rahatsızım, ( Ailede de dedeler dahil hiç demircilik ile uğraşan da yok ) Deniz olarak değiştirmek istiyorum. Dava harcı, avukatlık masrafı ne kadara tutar, mail gönderebilir misiniz?

      • 13 Kasım 2018

        Merhaba, soy isim değiştirme davası açma hakkınız vardır. dava ve dilekçe masrafları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Etik açıdan bu mecradan ücret bilgisi veremiyoruz. İnternet sitemizdeki iletişim kaynaklarından bize doğrudan ulaşabilirsiniz.

    12. 20 Nisan 2018

      MRB SOYADIMI BEĞENMİYORUM DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM..CİDDİ BİR GEREKÇESİ YOK YANİ SADECE GÜZEL BİR SOYADIM OLSUN İSTİYORUM.DEĞİŞTİRMEM MÜMKÜNMÜ..SİZİN ARACILIĞINIZLA GİRİŞİMDE BULUNURSAK OLUMLU SONUÇ ALIRMIYIZ? DAHA ÖNCE YAZDIM AMA CVAP GELMEDİ

      • 16 Kasım 2018

        Merhaba, soyadı değişikliği dava yoluyla sağlanır. Bu davanın başarıya ulaşması bir takım şartlara bağlanmıştır. İsim değişikliği davalarında deneyim sahibi avukatlarımızla iletişim kurmak isterseniz web sitemizin iletişim bölümünde yer alan kanallardan bizimle irtibat kurabilirsiniz.

    13. 12 Mayıs 2018

      Merhaba Mustafa Bey,

      Sizlere 2 sorum olacaktı;

      1- Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Uzakyol Kaptanlığı) öğrencisiyim, işim gereği sıkça uluslararası ilişkiler içerisinde bulunuyorum fakat ismimden dolayı bazı mercilerde sorun yaşıyorum, yaşatıyorlar. Bu durum isim değişikliği için yeterli bir sebep olabilir mi?

      2- 10 yıl gibi bir süredir babam ile bazı sebeplerden dolayı görüşmüyoruz ve ben artık onun soyadını taşımak istemiyorum.

      Bahsi geçen konularda isim – soyisim değişikliği mahkemece kabul görür mü?

      Eğer olursa, tüm bu işlemlerin maaliyeti ne kadar olur? Mail atarsanız sevinirim.

      Teşekkürler,

      İyi çalışmalar.

      • 20 Kasım 2018

        merhaba, isim değişikliği ve soyadı değişikliği davaları benzer davalardır. Soyadı değiştirme işlemi ve davası birtakım başka şartlar gerektirir. Ancak isim değişikliği için gösterdiğiniz sebep haklı sebep olarak görülecektir. İsim değişikliği davası açarak isminizi çok rahat değiştirebilirsiniz. Dava ücret ve masrafı bilgilerini bu mecradan vermeyi etik bulmadığımızdan dolayı dava işlemleri ve dava masraf bilgileri için bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

    14. 19 Haziran 2018

      Merhaba 5 yaşında bir oğlum var babasıyla görüşmuyor eşim babalik yapıyor soyadını söylerken eşimin soyadını söylüyor babasıninkini kabullenmiyor nafaka sini düzenli ödüyor ama çocuğunu görmek istemiyor eğer onunla anlasirsak rizasi olursa oğlumun soyadını degistirebilirmiyim

      • 19 Haziran 2018

        Merhaba konuyla ilgili tarafınıza mail atılmıştır. İyi günler dileriz.

    15. 28 Haziran 2018

      merhaba Eşimin soyismi Erdoğan ve bunu kullanmaktan rahatsızım sadece kızlık soyadımı evliyken kullanmam mümkünkü ? ben suan ki kimliğimde hem kızlık hem eşimin soyadını tasıyorum ve tek soyismim olsun istiyorum ne yapmam gerekir

      • 26 Kasım 2018

        Merhaba, geçtiğimiz yıllarda Yargıtay kadınların yalnızca kızlık soyadlarını kullanabilmelerinin mümkün olduğu yönünde bir karar verdi. Bu eşinizin soyadını taşımak zorunda olmadan, sadece kızlık soyadınızı kullanabilirsiniz. Nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda detaylı bilgi almak için ofisimize ulaşabilirsiniz.

    16. 9 Temmuz 2018

      Merhaba Annemden ve Babamdan ayrıyım 18 yaşındayım soy adını değiştirmek istiyorum . Nasıl yapabilirim ücret alınıyor mu biraz bilgi verebilir misiniz.

      • 9 Kasım 2018

        Merhabalar, geçerli bir sebebiniz olduğunu kanıtlayarak dava yoluyla soyadınızı değiştirebilirsiniz. Ücret konusunda detaylı bilgi için büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

    17. 14 Temmuz 2018

      merhaba ben hamileyken ilk esimden bosandim ve suan oglumun soyadini degistirmek istiyorum suanki esimin soyadini vermek istiyorum zaten suana kadar ne oglunu gördü ne mafdi ne manevi hicbir faydasi olmadi oglum zaten suanki esimi babasi biliyor suanki esimin soyadini vermem mumkun mu

      • 25 Ekim 2018

        Merhabalar, çocuğunu üzün süredir görmeyen ve ebeveynlik görevlerini yerine getirmeyen babanın soyadının değiştirilmesinin istemi yargıtay tarafından geçerli bir sebep olarak görülmüştür. Bu sebeple soyadı değişimi için açacağınız davanın şansı yüksek olacaktır. Ancak ikinci eşinizin soyadını alma konusunda nüfusa alma söz konusu olabilir. Davanızın istediğiniz sonuca ulaşması için hukuksal destek almanızı öneririz

    18. 15 Temmuz 2018

      17 yaşındayım hem adımı hem soyadımı değiştirmek istiyorum, şuan nüfus müdürlüğü de bu yetkiye sahip diye biliyorum bir de annenin soyadını almak şart mı farklı bir soy isim alamaz miyiz ? Davayı kendim açabilir miyim ve baro tarafından bunun için avukat verilebilir mi ?

      • 9 Kasım 2018

        Merhaba.
        Ergin olmadan bu davayı tek başınıza yürütmeniz mümkün değildir.

    19. 30 Temmuz 2018

      Merhaba, şimdiki soyadım Demirci. içime sinen bir soyisim değil. Deniz olarak değiştirmek istiyorum . Mümkün müdür?

      • 7 Kasım 2018

        Merhabalar, soyadı değiştirme davalarının kabul edilmesi ve davalardan olumlu sonuç alınabilmesi için mahkeme geçerli bir sebep aramaktadır. Soyadınızı değiştirme talebinizi dayandırdığınız gerekçeniz mahkeme tarafından geçerli görünür ise soyadınızı değiştirmeniz mümkün olacaktır.

    20. 2 Eylül 2018

      Merhaba ben 25 yaşındayım, annem ve babam daha ben 1 yaşında olmadan ayrılmışlar annemle yaşıyorum kendimi bildim bileli babamla hiçbir bağım olmamakta ve görmemekteyim fakat ne yazık ki bana emeği olmayan birinin soyunun devamı olmak istemiyorum. Soyadımı anne tarafımın soyadı olarak değiştiemek istiyorum fakat bu konuda hüçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

      • 2 Kasım 2018

        Merhabalar, soyadı değiştirme davalarında esas alınan haklı gerekçedir. Kişinin hiçbir ilişki olmadığı babasının soyadını değiştirmek istemesi yargıtay tarafından sıkça kabul gören bir sebeptir. Soyadınızı değiştirmek için dava açmanız gereklidir. Bunun için büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

    21. 6 Eylül 2018

      merhaba,öncelikle kolay gelsin.ben 23 yaşındayım.12 yaşımda iken annem ve babam ayrıldılar.babam ,ne anneme ne de bana nafaka yada tazminat ödemedi.bu yaşıma kadar annem baktı.ne zaman annem babama vermeye kalksa hep yurda veririm diye,kardeşimle beni kabullenmedi.ben şu an kamuda memurum.mahkeme açsam soyadımı değiştirebilirmiyim?masrafları ne kadar tutar ortalama?teşekkürler…

      • 2 Kasım 2018

        Merhabalar, hukuken geçerli bir sebebiniz olmasına dayanarak soyadı değiştirme davası açabilirsiniz. Hangi sebeplerin haklı sayılacağı hakimin takdirinde olmasına karşın evladıyla ilişkisi olmayan babanın soyadını değiştirmek istenmesi yargıtay tarafından kabul edilen sebeplerdendir. Ücret konusunda bilgi almak için hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

    22. 4 Ekim 2018

      Merhaba 20 yaşındayım annemle babam ayrıldı ben annemin soyadını almak istiyorum bunun için ne yapmalıyım ve avukat tutmak istesem ücreti ne olur ?

      • 23 Ekim 2018

        Merhaba.
        Bu konu hakkında dava yoluna başvurmanız mümkündür. Açılacak dava hakkında dilekçenin hazırlanması önem arz etmektedir. Ancak ücret konusunda bilgi almak adına bizimle mail veya telefon aracılığı ile iletişime geçmenizi öneriyoruz.

    23. 10 Ekim 2018

      Merhabalar benim annem ila babam ayrı değiller ama soyismimi değiştirmek istiyorum babamın ailesi ile anlaşmazlığımız var ve soyismim hacıbebekoğlu çok uzun olduğu için çoğu yerde sıkıntı yaşıyorum ve dalga geçilip yanlış anlaşılıyor annemin kızlık soyismini alabilir miyim?birde ilk ismim esma arapça bir isim olduğu için sildirmek istiyorum mümkün müdür?

      • 23 Ekim 2018

        Merhabalar, isim veya soyad davalarının açılmasında haklı bir sebebin varlığı esastır. Soyadınızı değiştirmek veya ilk adınızı sildirmek üzere açacağınız davalarda sunduğunuz gerekçeler mahkeme tarafından haklı bulunursa iki dava da istediğiniz sonuca ulaşabilir. Davaların sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için profesyonel destek almanızı öneririz.

    24. 12 Ekim 2018

      Merhaba ben babamla hiç görüşmedim, soyadımı değiştirip annemin soyadını taşımak istiyorum ancak sormak istediğim konu ben dava açtığımda babama bu konuda bir ihbar yapılır mı? teşekkürler

      • 23 Ekim 2018

        Merhabalar, soyadı davaları açarken davanın kabul edilmesi için haklı bir sebep olması esastır. Haklı sebep kişiden kişiye göre değişebilir ancak zaten uzun süredir görüşmediğiniz babanın soyadını değiştirip annenizin soyadını almak istemek yargıtay tarafından benimsenmiş bir haklı sebeptir. Bu davanın üçüncü kişilere haber verilmesi için bir sebep yoktur.

    Write a comment:

    *

    Your email address will not be published.

    © 2020 MIHCI HUKUK BÜROSU | İSTANBUL

    Gizlilik Politikası

    logo-footer

    SOSYAL MEDYADA BİZ: